Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε η διαδήλωση των φίλων του Ηρακλή, καθώς μετά από την παρέμβαση της Αστυνομίας και την χρήση δακρυγόνων, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Ads

Τα πράγματα πάντως ξεκίνησαν ήρεμα, με τους περισσότερους από 10000 φίλους του «Γηραιού» να διαδηλώνουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Οι φίλαθλοι του Ηρακλή διαμαρτύρονταν για την απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ, η οποία απέρριψε τον φάκελο του «Γηραιού» για την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου.

Το κλίμα όμως, λίγο μετά τις 22.00 και ενώ η πορεία έφτανε στο παλιό υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, δυναμιτίστηκε από την Αστυνομία, χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα προς το πλήθος, χωρίς καν να σκεφτούν, πως ανάμεσα τους υπήρχαν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Η κίνηση αυτή της αστυνομίας προκάλεσε την οργή των οπαδών, οι οποίοι αντέδρασαν πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα η κατάσταση να θυμίζει κάτι από… πόλεμο. Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι μάχες σώμα με σώμα, αλλά και το κυνηγητό στα στενά της πόλης. Όπως είναι λογικό η διαδήλωση «έσπασε», ενώ πάρα πολλές ήταν οι υλικές ζημιές στα γύρω μαγαζιά.

Ads

Τραυματίστηκε 6χρονο παιδί!

Τα επεισόδια μπορεί να διήρκησαν για μικρό χρονικό διάστημα, ωστόσο ήταν αρκετά σοβαρά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και τραυματίες. Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες πληροφορίες, ανάμεσά τους υπάρχει και ένα εξάχρονο παιδάκι, το οποίο βρισκόταν στην διαδήλωση μαζί με τους γονείς του.

Κατσαμπής: «Περήφανος για τον κόσμο». «Να ξέρουν στην Αθήνα, δεν πέφτουμε»

Την πεποίθησή του ότι ο Ηρακλής θα παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ εξέφρασε ο Τάσος Κατσαμπής, ο οποίος έλαβε μέρος στην σημερινή διαδήλωση των φίλων της ομάδας.

Ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος μίλησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στο «Αθλητικό Metropolis» για τη μεγάλη πορεία του κόσμου της ομάδας.

«Είμαι υπερήφανος για το λαό του Ηρακλή και είμαι υπερήφανος που φοράω τη φανέλα αυτής της ομάδας» ήταν τα πρώτα λόγια του πολύπειρου αμυντικού του Ηρακλή, ο οποίος συνέχισε: «Να ξέρουν οι κύριοι από την Αθήνα ότι ο Ηρακλής δεν θα πέσει ότι κι αν κάνουν. Τέσσερα χρόνια τώρα προσπαθούν να ρίξουν την ομάδα, αλλά ο Ηρακλής δεν έχει πεθάνει και μένει όρθιος.

Είμαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει αυτό που θέλουν, να ρίξουν δηλαδή μια ομάδα με τέτοιο κόσμο και ιστορία».

Πηγή: https://www.sportdog.gr/