Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι, για την 19η αγωνιστική της Super League 1, σε ένα ματς που δεν απειλήθηκε καθόλου και έτσι επανήλθε στις νίκες, παραμένοντας σε απόσταση αναπνοής από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ.

Ads

Προτελευταίος στην βαθμολογία παραμένει ο Ατρόμητος με παιχνίδι περισσότερο από τον Απόλλωνα.

Ο Κρις Κόλμαν επέλεξε ξανά το 4-3-3 και τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια του Ατρομήτου, με τους Καστεγιάνο, Γκαλβάο, Στρούγγη και Βασιλαντωνόπουλο να παραμένουν τετράδα στην άμυνα, όπως και με τον ΠΑΣ. Μπροστά τους σε τριάδα βρέθηκαν οι Ντένις, Καρτάλης και Χαρίσης, στα εξτρέμ οι Μουνίθ και Μπεντινέλι, ενώ μοναδικός προωθημένος ο Κουλούρης.

Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε την ομάδα του στο Περιστέρι με το 4-2-3-1 και τον νεαρό Χατζηεμμανουήλ στο τέρμα. Οι Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας και Μοχαμαντί βρέθηκαν στην άμυνα και οι Λε Ταλέκ-Σιμάνσκι μπροστά τους. Γκαρσία και Τσούμπερ στα εξτρέμ, Μάνταλος φυσικά σε ρόλο οργανωτή και Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.

Ads

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε χωρίς φάσεις και τον Ατρόμητο να έχει την υπεροχή στην κατοχή, η ΑΕΚ ήταν αυτή που χαμογέλασε στο 22’, στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη φάση του ματς. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Λιβάι Γκαρσία κατέβασε και σούταρε, όμως ο Γιαννιώτης έδιωξε, για να έρθει ο Τζαβέλλας με σουτ από το ύψος του πέναλτι και να ανοίξει το σκορ (0-1).

Στο 29’ ο Μάνταλος πήρε την μπάλα και πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, με τον Ντένιτς να πέφτει για το τάκλιν. Όπως φάνηκε και από το replay ο Σέρβος τον βρίσκει στα πόδια όταν προσπαθεί να μαζέψει τα πόδια. Κάτι τέτοιο είδαν πιθανόν στο VAR και είπαν στον Γκορτσίλα να συνεχίσει το ματς.

Μια ακόμα δύσκολη φάση υπήρξε και στις καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου. Στην φάση του χτυπήματος πλαγίου άουτ του Κουλούρη, ο επιθετικός του Ατρομήτου πάει να επαναφέρει γρήγορα και ο Μάνταλος με τον Ρότα τον σταματούν με τα χέρια. Όπως πέφτει ο επιθετικός του Ατρομήτου και από το replay που φαίνεται, χτυπά με το πόδι του τον αρχηγό της ΑΕΚ.

Με την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 51’, μετά από φανταστική σέντρα του Λιβάι Γκαρσία στον Τσούμπερ και τρομερή κίνηση του Ελβετού στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου, η «Ένωση» διπλασίασε τα τέρματά της με όμορφο πλασέ απέναντι στον Γιαννιώτη (0-2).

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βγάλουν αντίδραση, με την ΑΕΚ να πιέζει και τον Γιαννιώτη να σώζει το σουτ του Γκαρσία στο 59′. Ουσιαστικά όλα τελείωσαν στο 65’, όταν μετά από ένα πλάγιο ο Μουνίθ πρώτα είχε μια λεκτική αντιπαράθεση με τον Ρότα και στη συνέχεια χτύπησε στο πρόσωπο τον αμυντικό των φιλοξενούμενων, κάτι που έφερε την άμεση και απόλυτα δικαιολογημένη αποβολή του από το ματς.

Από εκεί και πέρα όλα ήταν μια τυπική διαδικασία με τις πολλές αλλαγές αλλά και τα νεύρα να ρίχνουν τον ρυθμό σε τεράστιο βαθμό. Στο 75’ ο Ντένιτς πήρε μια κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας που… έξυσε το δοκάρι του Χατζηεμμανουήλ και από εκεί και μετά απολύτως τίποτα, πέραν της καθοριστικής επέμβασης του Μοχαμάντι στις καθυστερήσεις, πριν ο Κλωναρίδης στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ατρόμητος Αθηνών(Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Βασιλαντωνόπουλος, Στρούγγης, Γκαλβάο, Καστεγιάνο, Ντένιτς, Χαρίσης (84′ Έρλινγκμαρκ), Καρτάλης (63′ Σπιριντόνοβιτς), Μπεντινέλι (79′ Κλωναρίδης), Μουνίθ, Κουλούρης

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Χατζηεμμανουήλ, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (75′ Σιμόες), Μάνταλος (53′ Γέβτιτς), Τσούμπερ (63′ Άμραμπατ), Λιβάι Γκαρσία (63′ Μισελέν), Ανσαριφάρντ (76′ Αραούχο)

Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Μωϋσιάδης Βασίλειος (Γρεβενών), Κολοσιώνης Αθανάσιος (Αιτ/νιας)
4ος Διαιτητής: Καραντώνης Δημήτριος (Ημαθίας)
VAR: Τρεϊμάνις Αντρίς (Λετονία)
AVAR: Νικολακάκης Βασίλειος (Λασιθίου)

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα