Με νίκη στη Φιλαδέλφεια επί των Σίξερς, ξεκίνησε το ταξίδι των Μιλγουόκι Μπακς στη σεζόν 2022-23 του ΝΒΑ, έχοντας και πάλι ηγέτη και πρωταγωνιστή το Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ads

Ο Greek freak έκανε μία εξαιρετική, μεστή, ώριμη εμφάνιση σε άμυνα κι επίθεση, συμμετέχοντας στους 45 από τους 90 πόντους της ομάδας του, σημείωσε ένα ακόμη double –double, τελείωσε δε τον αγώνα με 21 πόντους με 8/13 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/5 βολές, 13 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 κοψίματα και 1 λάθος σε 36 λεπτά συμμετοχής.

Καθόλου τυχαίο βέβαια πως από την πρώτη κιόλας αγωνιστική ο Γιάννης, έχει τρεις φάσεις στο TOP 10.

Με πέντε ήττες σε πέντε αγώνες στην preseason, πολλοί πίστεψαν ότι οι Μπακς θα μπουν στην κανονική περίοδο με κακή ψυχολογία. Χωρίς ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Έκαναν λάθος. Η ομάδα του Μιλγουόκι πήγε στη Φιλαδέλφεια με πείσμα, νίκησε (90-88) τους Σίξερς και κάλυψε τα σημαντικά αγωνιστικά της προβλήματα με το “καλησπέρα” στο πρωτάθλημα. Αν και λίγο έλειψε να βγάλει τα ίδια της τα μάτια, με παιδαριώδη λάθη στην τέταρτη περίοδο που τελικά δεν της κόστισαν.

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ δεν είχε τους τραυματίες Πατ Κόνατον, Κρις Μίντλετον, Τζο Ινγκλς στη διάθεσή του, είχε όμως τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εντυπωσιακά οικονομικό και ώριμο, τον Μπρουκ Λόπεζ καταπληκτικό σε άμυνα κι επίθεση και απέναντί του ένα σύνολο που περίμενε θαύματα από τον Τζέιμς Χάρντεν και τον Τζοέλ Εμπίντ.

Ads

Η ομάδα της Φιλαδέλφεια έκανε κακή εμφάνιση σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης, αποδοκιμάστηκε από το πάντα εκκεντρικό κοινό της, επέστρεψε και διεκδίκησε την νίκη, όμως αυτή πήγε στα χέρια της καλύτερης ομάδας της βραδιάς που ήταν ξεκάθαρα οι Μπακς.

Άξιος συμπαραστάτης του Γιάννη ήταν ο Ουέστλι Μάθιους, που με τρίποντη «βόμβα» έδωσε το προβάδισμα στα «ελάφια» στο τέλος της αναμέτρησης. Εκπληκτικό ματς έκανε από την πλευρά των ηττημένων ο Τζέιμς Χάρντεν με 31 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ, όμως στο φινάλε έχασε την τελευταία επίθεση!

Το ματς έφτασε στην τρίτη περίοδο ακόμα και στο +12 (71-59) για τους Μπακς, αφού οι γηπεδούχοι πλήρωσαν τις κάκιστες επιλογές τους και τη δυσκολία στο σκοράρισμα, όμως λίγο αργότερα με ένα σερί 13-0 ισοφάρισαν σε 80-80.

Ο Αντετοκούνμπο γύρισε για να σταματήσει το 13-0 των Σίξερς, είχε όμως 0/2 βολές στο 46′ με αποτέλεσμα ο Χάρντεν να σκοράρει για το 86-84, για το πρώτο προσπέρασμα των γηπεδούχων μετά από το ξεκίνημα του αγώνα.

Ο Άλεν απάντησε με λέι-απ για την ισοφάριση, μετά από δύο δικά του άστοχα σουτ και ισάριθμα επιθετικά ριμπάουντ των Μπακς, για να ακολουθήσει άστοχο δίποντο του Εμπίντ, άστοχο τρίποντο του Λόπεζ από τη γωνία και φάουλ του Γιάννη στον Τάκερ που έβαλε τις βολές για το 88-86 στα 32.9″.

Στην κρισιμότερη φάση του αγώνα ο Μάθιους σκόραρε τρίποντο για το 88-89 στα 23.8″ μετά από καλή δημιουργία του Γκρέισον Άλεν.

Οι Σίξερς κάλεσαν τότε timeout, είδαν τον Άλεν να χαλάει μια πάσα του Εμπίντ, τον Χάρντεν να αστοχεί υπό την πίεση του Χόλιντεϊ και την νίκη να πηγαίνει στο Μιλγουόκι.

Επόμενος αγώνας για τους Μπακς, τα ξημερώματα της Κυριακής στις 03:00 απέναντι στους νεανικούς, αλλά πολύ φιλόδοξους Χιούστον Ρόκετς στο Fiserv Forum.

Τα δωδεκάλεπτα: 24-30, 45-47, 63-73, 90-88