Η Έμμα Κατζουράκη βρισκόταν στα πίσω βαγόνια του μοιραίου Intercity 62 όταν συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία που κατερχόταν από τη Θεσσαλονίκη στην ίδια γραμμή στις 28 Φεβρουαρίου, στα Τέμπη – τη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία στη χώρα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Ads

Ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζει φαρμακευτική, κάνοντας παράλληλα πρωταθλητισμό και από τη σιδηροδρομική μετωπική σύγκρουση επέζησε, έχοντας υποστεί ένα διάστρεμμα. Το μεγαλύτερο χτύπημα ήταν το σοκ της τραγωδίας, καθώς για ημέρες ήταν σχεδόν αμίλητη.

«Δεν είναι καλά. Προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Επέλεξε να αγωνιστεί και όχι να καθίσει σπίτι της. Της είπα ότι δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, να κάνει ό,τι νιώθει εκείνη καλύτερο. Δεν μιλάει καθόλου, επέλεξε να μείνει σιωπηλή, το περνάει μόνη της. Δεν μπορούμε να την πιέσουμε. Μακάρι να το ξεπεράσει γρήγορα, όσο δυνατόν είναι αυτό», έλεγε τότε στην ΕΡΤ3 ο προπονητής της Εμμανουέλας Κατζουράκη, Γιώργος. Σαλαβαντάκης.

«Σίγουρα είναι αγωνίστρια. Ήθελε να είναι μαζί μας, από το να κάτσει σπίτι. Ελπίζω να της κάνει καλό. Δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, με ενδιαφέρει η ψυχική της ηρεμία. Θα είμαστε δίπλα της. Πάμε για τους αγώνες με μισή καρδιά όλοι μας», είχε προσθέσει ο προπονητής της.

Ads

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου, ανέβηκε στο βάθρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος σκοποβολής και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη κατέκτησε στο Μπακού το χάλκινο μετάλλιο στο σκιτ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής, δύο μήνες μετά τη δεύτερη θέση στους Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Έτσι, έγινε η δεύτερη Ελληνίδα που ανεβαίνει στο βάθρο της διοργάνωσης στο Μπακού, μετά την Άννα Κορακάκη, που χθες κέρδισε το ασημένιο στα 10 μ. αεροβόλο πιστόλι.

Στον τελικό, η Ελληνίδα αθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο με 43 εύστοχες βολές στις 50. Η Ντάνκα Μπαρτέκοβα κέρδισε το χρυσό, επικρατώντας της Ντάνια Τζο Βίτζι, που κέρδισε το ασημένιο.

https://www.youtube.com/watch?v=cXcVSGtgE9Y&ab_channel=%23TeamHellasTV