Ο τελικός του Euro 2020 ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιταλία βρήκε νικήτρια τη δεύτερη στη διαδικασία των πέναλτι. Μοιραίοι για τους Άγγλους ήταν οι Ράσφορντ, Σάντσο και Σάκα οι οποίοι και αστόχησαν στα πέναλτι που εκτέλεσαν.

Ads

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και οι τρεις ποδοσφαιριστές (μαύροι και οι τρεις) δέχτηκαν απίστευτη επίθεση με ρατσιστικά σχόλια στα social media που διατηρούν. Μάλιστα, η επίθεση δεν ήταν μόνο από τους Άγγλους, αλλά και από υποστηρικτές της Ιταλίας οι οποίοι μπήκαν και εκείνοι στον ρατσιστικό χορό. 

Τα όσα γράφτηκαν στα social media των τριών αθλητών θα πάρουν άμεσα το δρόμο για τη δικαιοσύνη αφού υπήρξε αντίδραση τόσο από την Αστυνομία, όσο και από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας.

“Γνωρίζουμε για προσβλητικά και ρατσιστικά σχόλια στα social media κατά παικτών μετά τον τελικό του Euro 2020. Αυτή η κακοποίηση είναι απαράδεκτη, δεν θα γίνει ανεκτή και θα ερευνηθεί” ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ads

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία ανέφερε: “Η Ομοσπονδία καταδικάζει σθεναρά όλες τις μορφές διακρίσεων και τρομάζει από τον ρατσισμό ενάντια σε κάποιους από τους παίκτες μας.

Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι πως οποιοσδήποτε πίσω από τέτοιες αηδιαστικές συμπεριφορές δεν είναι ευπρόσδεκτος στο να ακολουθεί την ομάδα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους παίκτες που επηρεάζομαι και θα ζητήσουμε την αυστηρότερη δυνατή τιμωρία για οποιονδήποτε υπεύθυνο”.

Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατες ανάλογες περιπτώσεις οι υπαίτιοι των επιθέσεων βρέθηκαν και αντιμετώπισαν τις ποινές που προβλέπονται.

 
Ήδη μεγάλη είναι η στήριξη στον Μπουκαγιό Σακά από την ομάδα του (Άρσεναλ), άνθρωπους του ποδοσφαίρου και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές το #Saka στο βρετανικό Twitter, όπου αρκετοί φίλοι της εθνικής Αγγλίας και όχι μόνο εκφράζουν τη στήριξή τους στον διεθνή άσο της Άρσεναλ.
 

 
Μεταξύ άλλων, υπάρχουν φωτογραφίες του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι, αναφέροντας πως και εκείνοι είχαν τις δύσκολες στιγμές τους μέχρι να φτάσουν στην κορυφή του κόσμο.

Η δήλωση του Μουρίνιο ότι δεν ευθύνεται ο 19χρονος άσος για τη συγκεκριμένη άτυχη στιγμή, αναπαράγεται συνεχώς από τους «τουϊτεράδες», οι οποίοι βγαίνουν μπροστά για να του δώσουν δύναμη για τις επόμενες υποχρεώσεις του με τα «λιοντάρια».