Διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και το εγχώριο ποδόσφαιρο, επαγγελματικό και ερασιτεχνικό, ακολουθεί την πεπατημένη του, παραμένει πιστό στις χρόνιες παθογένειες και χαώδεις αποστάσεις από τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ads

Τα θέματα που είναι ψηλά στην επικαιρότητα αφορούν την έλευση του Ισπανού Μίτσελ, παλιού αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης, για δεύτερη φορά ως προπονητής του Ολυμπιακού, η επίσκεψη του προέδρου της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ κι η κρουαζιέρα που θα κάνει στα Ελληνικά νησιά, προσκεκλημένος του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Την ίδια στιγμή είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας (Super League 2) και βέβαια ούτε τα ερασιτεχνικά.

Οι ευθύνες πάνε πέρα-δώθε από την ΕΠΟ και τον πρόεδρο της κ. Μπαλτάκο, στον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη, κατηγορίες εκατέρωθεν με τις ομάδες και τους χιλιάδες ποδοσφαιριστές στη μέση.

Ads

Στο θέμα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου παραμένει αγκάθι το Μητρώο Σωματείων, στο δε πρωτάθλημα της Super league 2 το απόλυτο χάος, με μη αδειοδοτημένες ομάδες πνιγμένες» σε χρέη, από προσφυγές ποδοσφαιριστών και δικαστικές εκκρεμότητες.

Επίσης δεν ίδρωσε ουδενός το αυτί, κανένας υπεύθυνος (κυβέρνηση-ΕΠΟ) δεν φάνηκε να θίγεται και να αντιδρά στην πράξη, από την απίστευτη ντροπή της προειδοποίησης-προτροπής, της παγκόσμιας ένωσης ποδοσφαιριστών (FIFPRO), προς τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μέλη της, για τους κινδύνους υπογραφής σε συλλόγους της Κίνας, της Τουρκίας, της Ελλάδας (Super League 2) και αρκετών άλλων χωρών, λόγω «συστηματικών και εκτεταμένων παραβιάσεων συμβολαίων».

Στο δεύτερο πρωτάθλημα της Ελλάδας, οι σύλλογοι κλείνουν συχνά χωρίς να πληρώσουν τα χρέη τους. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ελλάδα είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό παικτών που επιδιώκουν να λάβουν μέρος από τους απλήρωτους μισθούς τους από το Ταμείο Προστασίας Παικτών της FIFA.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) τον περασμένο Δεκέμβριο, έδειξε ότι οι σύλλογοι της χώρας, χρωστούν περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ σε απλήρωτους μισθούς.

Η βιτρίνα όμως προσπαθεί να είναι γυαλιστερή με μεταγραφές αστέρων (Μαρσέλο, Χάμες Ροντρίγκες κλπ.), παρτίδες με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, εγκαίνια του υπερσύγχρονου γηπέδου της ΑΕΚ, συνεντεύξεις τύπου με θέμα την παρουσίαση του Μίτσελ, όπου κάποιες ατάκες είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει σοβαρό πρόβλημα με την ελευθερία του Τύπου, διότι πως αλλιώς να ερμηνεύσει κάποιος, την επίθεση στην εφημερίδα «το Φως» και την ιστοσελίδα sdna.

Είπε ο κ. Μαρινάκης: «Να κάνουμε και μερικές υπεύθυνες κουβέντες και αληθινές. Διότι, διαβάζουμε πολλά πράγματα και ο κόσμος της ομάδας πρέπει να ξέρει τι γίνεται.

Υπάρχει μια εφημερίδα που ο κόσμος νομίζει πως είναι του Ολυμπιακού, αλλά δεν είναι. Οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας έχουν βγάλει εκατομμύρια από τον Ολυμπιακό. Όταν λέμε εκατομμύρια, μιλάμε για πολλά εκατομμύρια. Και δεν έχουν προσφέρει ούτε μια πορτοκαλάδα στον ερασιτέχνη. Κάποια μάλιστα που γράφουν εκεί είναι σε εντεταλμένη αποστολή»,.

«Μοναδικός σκοπό όλοι αυτοί και τα δημοσιεύματα και τα εξώφυλλα έχουν να μας κάνουν ζημιά. Το αφήνω στην κρίση του κόσμου του Ολυμπιακού αν πρέπει να συνεχίσουν να τη διαβάζουν τη συγκεκριμένη εφημερίδα», συμπλήρωσε.

Και συνέχισε για την ιστοσελίδα (SDNA). «Τώρα, για ένα άλλο site που ανήκει στον Ρώσο (σ.σ εννοεί τον κ. Σαββίδη) και γράφει ο ίδιος ο Ρώσος και γράφουν τα παιδιά του και έχει ο ίδιος την ευθύνη δεν έχω να πω πολλά. Συνεχή λάσπη και ψέματα. Αυτά δεν μας επηρεάζουν».

Αυτά για δημοσιεύματα που προφανώς δεν άρεσαν στον ηγέτη του Ολυμπιακού, ειπώθηκαν στην παρουσίαση του νέου προπονητή, που είχε και προβολή εκτός Ελλάδας.

Δηλαδή είναι άξιο «θαυμασμού» και επίδειξης Ευρωπαϊκού «αέρα», από τη μία η επίθεση σε ΜΜΕ και απ’ την άλλη αυτό που είπε: « Όπως έλεγα στον Μίτσελ χαριτολογώντας όταν ήρθε, έχουμε γίνει μια μικρή αποικία της Ρεάλ Μαδρίτης. Ξεκινώντας από τον Μίτσελ, τον Καρεμπέ, τον Χάμες, τον Μαρσέλο και να δούμε τι άλλο θα πάρουμε».

Στην Super League είναι στα «χαρακώματα» από τη μία ο Ολυμπιακός, από την άλλη ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός με αφορμή τους ξένους διαιτητές, τις ανακοινώσεις που βγήκαν (από τον κ. Μαρινάκη), χωρίς να ενημερωθούν και να συμφωνήσουν οι άλλες ομάδες του συνεταιρισμού.

Το «έγκλημα» του λουκέτου στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν απασχολεί στα σοβαρά κανένα.

Συνοψίζοντας:

  • Οι κ.κ. Μαρινάκης, Μελισσανίδης και Σαββίδης υποτίθεται πως είναι συνέταιροι, καθώς είναι μέλη της Super League, του συνεταιρισμού δηλαδή των επαγγελματικών ομάδων.
  • Ο κ. Μαρινάκης είναι πρόεδρος της λίγκας και εξ όφίτσιου αντιπρόεδρος της ΕΠΟ.
  • Ο κ. Μπαλτάκος είναι πρόεδρος της ΕΠΟ.
  • Ο κ. Αυγενάκης είναι Υφυπουργός αθλητισμού.

Ποιος θαρραλέος άνθρωπος θα πόνταρε έστω ένα ευρώ, στο εάν όλους αυτούς τους νοιάζει πραγματικά ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο, πως τους ενδιαφέρει κάτι άλλο, εκτός από τα στενά ατομικά (ή αποκλειστικά της ομάδας τους) συμφέροντα;

Ποιος θα ρισκάρει έστω ένα ευρώ σ’ αυτούς που έχουν τη θεσμική ευθύνη του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, ποντάροντας στην ικανότητα και θέληση τους να λύσουν τα προβλήματα;

Είμαστε σε περίοδο που η Εθνική ποδοσφαίρου δίνει τους δύο τελευταίους αγώνες στα πλαίσια των ομίλων του Nations League και θα αναρωτιέται κάποιος…… αλήθεια ποιό ποδόσφαιρο εκπροσωπεί αυτή η ομάδα, αυτοί οι παίκτες;

Κάθε επιτυχία της Εθνικής κανονικά πρέπει να θεωρείται άθλος, γιατί προέρχεται από μία ομάδα που εκπροσωπεί κάτι ανύπαρκτο….