Μεγάλες επιτυχίες σημείωσαν χθες οι αθλητές με τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαίκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Βαρκελώνη. Η Γεωργία Κοκλώνη πήρε την 7η θέση στα 100 μ. και ο Κώστας Μπανιώτης την 8η στο ύψος. Ο Περικλής Ιακωβάκης, κατόρθωσε να προκριθεί ως 8ος για τον αυριανό τελικό των 400 μ. μετ’ εμποδίων, και ο 20χρονος Λυκούργος Τσάκωνας απόψε θα εμφανισθεί στον βατήρα του τελικού των 200 μ.

Ads

Ο 20χρονος σπρίντερ Λ. Τσάκωνας τερμάτισε πέμπτος στην πρώτη ημιτελική σειρά του αγωνίσματος με χρόνο 20.75, αλλά κατάφερε με χρόνο να περάσει ως όγδοος στον τελικό, αφού προκρίνονταν οι τρεις πρώτοι από κάθε σειρά και άλλο δύο με βάση το χρόνο. «Δεν περίμενα ότι θα περάσω στον τελικό με τέτοιο χρόνο που έκανα. Ως αναφορά την κούρσα δεν ήμουν τόσο σωστός, προσπάθησα να τρέξω γρήγορα το πρώτο κατοστάρι αλλά δε μου βγήκε τόσο καλά από τον δεύτερο διάδρομο, αλλά αφού πέρασα. Θα προσπαθήσω στον τελικό να το διορθώσω. Είναι πολύ μεγάλη εμπειρία για μένα, προσπαθώ τώρα να συνειδητοποιήσω ότι θα τρέξω στον τελικό» δήλωσε ο αθλητής όταν συνειδητοποίησε ότι προκρίθηκε.

Η Αθανασία Πέρρα προκρίθηκε σχετικά δύσκολα, ως 9η, στις 24, με 14,25 μ., στον τελικό του τριπλούν. Πάντως, πέρασε το όριο (14,20 μ.) και αύριο θα επιδιώξει να επιβεβαιώσει την εφετινή καλή της φόρμα, πηδώντας πάνω από τα 14,60 μ., κάτι που μπορεί να της δώσει μετάλλιο.