Τον Ολυμπιακό δικαιώνει η Αστυνομική διεύθυνση Πειραιά με έγγραφο που κοινοποίησε στα γραφεία της ΚΑΕ, ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη μείωση της ποινής των 9 αγωνιστικών.

Ads

Συγκεκριμένα η Αστυνομική διεύθυνση Πειραιά, έστειλε έγγραφο στα γραφεία των «ερυθρόλευκων» με τον τίτλο «Διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας – Μέτρα Ασφαλείας» και ουσιαστικά συμφωνεί με τα επιχειρήματα των νομικών του Ολυμπιακού κατά την υποβολή έφεσης στο ΑΣΕΑΔ, για έλλειψη ευθύνης του συλλόγου για τα έκτροπα της 6ης Ιουνίου στο ΣΕΦ στον τέταρτο τελικό των πλέι οφ με τον ΠΑΟ.

Οπαδοί χωρίς εισιτήρια

Μάλιστα, στην κυριότερη παράγραφο της έκθεσης της Αστυνομίας αναφέρεται ότι τα επεισόδια έγιναν από οπαδούς που δεν είχαν εισιτήριο και η ΚΑΕ δεν μπορούσε να ελέγξει.

Ads

Χαρακτηριστικά σημειώνεται : «Για την ομαλή διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων στο ΣΕΦ, την εξασφάλιση της προστασίας των προσώπων που παρευρίσκονται στην εγκατάσταση και την πρόληψη – αποτροπή πράξεων βίας από φιλάθλους, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις χωροταξικές συνθήκες και τις τεχνικές ελλείψεις ασφαλείας των προσβάσεων της εγκατάστασης, εκδηλώνουν βίαιες ενέργειες κατά των αστυνομικών δυνάμεων και επιχειρούν να εισέλθουν στο στάδιο, στερούμενοι εισιτηρίων».

Αισιοδοξία για μείωση της ποινής

Η αστυνομία επίσης προτείνει σειρά εργασιών για τη βελτίωση της ασφάλειας των εγκαταστάσεων στο ΣΕΦ. Απόλυτα ικανοποιημένη η ΚΑΕ Ολυμπιακός από την στάση της Αστυνομίας, μιλάει για δικαίωση της υπερασπιστικής γραμμής και εκφράζει αισιοδοξία για μεγάλη μείωση της ποινής των 9 αγωνιστικών.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΚΑΕ κατά την εκδίκαση της έφεσής της στο ΑΣΕΑΔ είχε ζητήσει μείωση της ποινής στη μία αγωνιστική!

Πηγή: Sportdog.gr