Δεν πραγματοποιήθηκε το πέμπτο ματς των playoffs ανάμεσα στους Μιλγουόι Μπακς και τους Ορλάντο Μάτζικ! Τα «ελάφια» αποφάσισαν να μην κατέβουν, διαμαρτυρόμενα για το τελευταίο περιστατικό ρατσιστικής κρατικής βίας με τους πισώπλατους πυροβολισμούς του Αφροαμερικανού  Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικούς, μπροστά στα παιδιά του!

Ads

Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο εξέφρασε με δυναμικό τρόπο τη διαμαρτυρία της για το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ και γι’ αυτό αποφάσισε να μην κατέβει στο πέμπτο ματς της σειράς με τους Μάτζικ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι Μάτζικ αρνήθηκαν να πάρουν τον αγώνα στα χαρτιά στηρίζοντας την απόφαση των Μπακς. 

Οι προθέσεις των «ελαφιών» φάνηκαν αρκετή ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα, καθώς δεν βγήκαν καν για την καθιερωμένη προθέρμανση, παραμένοντας στα αποδυτήρια. Από την άλλη, οι «μαγικοί» βγήκαν για το «ζέσταμα», αλλά λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ επέστρεψαν και εκείνοι στα αποδυτήρια.

Οι πρώτες ομάδες που εξέφρασαν την πρόθεση να μποϊκοτάρουν τα playoffs ήταν οι Ράπτορς και οι Σέλτικς, που είναι το ζευγάρι του ημιτελικού της Ανατολής. Μετά την απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς δεν πραγματοποιήθηκαν και οι αγώνες Ρόκετς – Θάντερ και Λέικερς – Μπλέιζερς, τα οποία είχαν προγραμματιστεί για την Τετάρτη, ενώ η Ένωση Παικτών κάλεσε σε έκτακτη ευρεία σύσκεψη, στην οποία μίλησαν πολλοί παίκτες (μεταξύ των οποίων και σούπερ σταρ όπως οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Καρμέλο Άντονι, Κάιλ Κόρβερ) και προπονητές. 

Ads

Οι παίκτες των Λέικερς και Κλίπερς δήλωσαν υπέρ της οριστικής διακοπής της σεζόν και αποχώρησαν, με ορισμένους να εκφράζουν την άποψη πως χωρίς τις δύο αυτές ομάδες τα playoffs δεν μπορούν να συνεχιστούν. Η σύσκεψη διακόπηκε και αναμένονται νέες συζητήσεις για τις τελικές αποφάσεις, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, χωρίς αγώνες τουλάχιστον για το επόμενο 24ωρο.