Ομάδα περίπου 70 ατόμων φορώντας κράνη και κουκούλες με ερυθρόλευκα διακριτικά εισέβαλαν στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, όπου διεξαγόταν ο αγώνας Ολυμπιακου – Μπάγερν Κ19 για το Youth League και επιτέθηκαν στους φίλους των Βαυαρών, που βρίσκονται στον Πειραιά με αφορμή τον βραδυνό αγώνα των δύο ομάδων στο Champions League. 

Ads

Η εισβολή σημειώθηκε στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης, η οποία και διεκόπη, ένα πρωτοφανές περιστατικό για τη διεθνή διοργάνωση νέων. Οι εισβολείς είχαν μαζί τους λοστούς και φωτοβολίδες και επιτέθηκαν κατά των Γερμανών οπαδών. Στα επεισόδια παρενέβησαν φίλοι αλλά και παράγοντες της ομάδας νέων του Ολυμπιακού, που βρίσκονταν στο χώρο, προσπαθώντας να εμποδίσουν τους εισβολείς, οι οποίοι τελικά μετά την «καταδρομική» αποχώρησαν. Ο απολογισμός είναι τέσσερις τραυματίες, από τους οποίους οι τρεις είναι Γερμανοί και ο τέταρτος είναι υπάλληλος ασφαλείας. 

Δείτε την εισβολή στο βίντεο που ακολουθεί: 

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγη ώρα αργότερα και στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Γήπεδο Καραϊσκάκη, κατά την άφιξη περίπου 300 Βαυαρών φιλάθλων. Οπαδοί του Ολυμπιακού κινήθηκαν απειλητικά προς τους Γερμανούς, πριν προσκρούσουν στην ισχυρή αστυνομική δύναμη. Υπενθυμίζεται πως πριν από τέσσερα χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2015, στον αγώνα Ολυμπιακού – Μπάγερν στο Καραΐσκάκη, και πάλι για το Champions League, είχαν σημειωθεί επεισόδια λίγο πριν τη σέντρα, με πρωταγωνιστές κυρίως τους γερμανούς οπαδούς και τις αστυνομικές δυνάμεις.