Μετά το χρυσό μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην, νέος άθλος για την απίθανη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου, αυτή τη φορά στα 20χλμ. βάδην.

Ads

Δεύτερη φορά λοιπόν Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελληνίδα αθλήτρια, που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 20 χλμ. βάδην με χρόνο 1:29:03, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στα 35χλμ. βάδην.

Η Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που έκανε double σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με τη χώρα μας να φτάνει έτσι, τα 33 μετάλλια στη διοργάνωση.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επέλεξε να μπει και στη μικρότερη απόσταση, προκειμένου να βιώσει μια ακόμη σπουδαία εμπειρία, που τελικά της χάρισε το δεύτερο μετάλλιο. Η πρωταθλήτριά μας ένιωθε καλά σωματικά και αποφάσισε μαζί με τον προπονητή της Ναπολέων Κεγαλόπουλο να πάρει μέρος στον αγώνα, κυρίως για να τον απολαύσει, δίχως κανένα άγχος.

Ads

Στην ίδια κούρσα η Χριστίνα Παπαδοπούλου τερμάτισε στην 12η θέση, ενώ θυμίζουμε πως τη φετινή σεζόν αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό, ο οποίος δεν της επιτρέπει να κυνηγήσει τους χρόνους που θα ήθελε.

Δεύτερη τερμάτισε η Καταρίνα Ζιεμπλό με χρόνο 1:29:20, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε σε 1:29:25.


 

«Έτρεξα για όλους όσοι ήταν δίπλα μου και με πίστεψαν» 

«Τί έκανες πάλι ρε;» ρωτούσε σαστισμένη η συναθλήτριά της στο βάδην, Χριστίνα Παπαδοπούλου -που κατετάγη 12η- τη χρυσή ξανά μέσα σε μόνο τέσσερις ημέρες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, μετά το τέλος της κούρσας των 20 χλμ. Και το «χρυσό» κορίτσι του νταμπλ, στα 35 και στα 20 χλμ. απλά… χαμογελούσε.

Μόλις χθες (19/8) έλαβε την απόφαση να… βαδίσει και στα 20 χλμ. και μάλιστα ήταν εκείνη που επέμενε περισσότερο και κατάφερε να διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες του προπονητή της, Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου. «Για το χρυσό δεν το περιμέναμε. Πιστεύαμε πως θα ήταν μέσα στις πέντε πρώτες. Όμως το πίστευε η Αντιγόνη κι αυτό έφτανε.

Σήμερα ήταν δικό της όλο το κομμάτι, ήξερε τις δυνάμεις της. Κέρδισε η ψυχή της όχι το κορμί της. Είναι σπάνια αθλήτρια η Αντιγόνη. Στην προπόνηση κάνουμε συνδυαστικά πράγματα. Δύο σκληρές προπονήσεις κοντά η μία στην άλλη χρονικά. Τώρα πρέπει να διαχειριστούμε την αναγνωρισιμότητα που είναι… αντίπαλος.

Η Αντιγόνη δεν θα ξεφύγει και δικαιούται μία μπύρα που αγαπά και της την έχω τάξει. Εκείνη μου χρωστά σαμπάνια στο Παρίσι σε δύο χρόνια,» δήλωσε ο κόουτς της Ντρισμπιώτη στην κάμερα της ΕΡΤ, λίγη ώρα μετά την απονομή και αφού η αθλήτριά του έγινε η πρώτη Ελληνίδα, σε άνδρες και γυναίκες, που κατακτά νταμπλ στην Ιστορία του στίβου σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Αναλυτικά, η πρωταγωνίστρια του βάδην στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Απίστευτο! Δεν ξέρω τι να πω. Ήξερα πως είμαι καλά. Πίστευα σε γρήγορη κούρσα και ζήτησα να μπω. Μπορούσα να κάνω και το πανελλήνιο ρεκόρ. Μπήκα μπροστά και πήγα να τελειώσω την κούρσα γιατί ήξερα πως μπορούσα. Οι κοπέλες ανέβαζαν ρυθμό και έπεφταν. Εγώ ήμουν σταθερή. Δεν βιάστηκα, είχα υπομονή ήμουν σταθερή και μετά μπορούσα να ανεβάσω γιατί ήμουν ξεκούραστη. Τις περίμενα. Αγαπώ τους αγώνες με βροχή. Ήξερα πως ήταν η μέρα μου. Με ήλιο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Σήμερα ξέκλεψα λίγο από τις οδηγίες του προπονητή. Ήμουν μπροστά και ήθελα τη νίκη.

Τη δεύτερη ημέρα ένιωθα καλά και ένιωθα πως μπορούσα να είμαι στη δεκάδα. Ήταν ο στόχος. Όταν είδα πως μπορώ να είμαι στην επτάδα, ένιωθα καλά και ξεκούραστη. Όταν είδα τα κορίτσια να κουράζονται, τα έδωσα όλα. Είχα ανάγκη τους Έλληνες που ήρθαν. Και εγώ και ο προπονητής μου είχαμε αμφιβολίες για το αν θα κατέβω. Ένιωθα καλά σε ένα 60%. Δεν πίστευα πως θα ήμουν στα μετάλλια. Είναι δύσκολο να το διαχειριστώ. Να δω τα συναισθήματά μου και να τα διαχειριστώ. Μετά όλα τα άλλα. Δεν έτρεχα μόνη μου σήμερα, έτρεξα για όλους όσοι ήταν δίπλα μου και με πίστεψαν».

Για το μέλλον, η 38χρονη Ντρισμπιώτη σχολίασε: «Έχουμε στόχους, πρώτα το Παγκόσμιο και μετά οι Ολυμπιακοί. Θα το κυνηγήσουμε είναι στους στόχους μας».

Για τους Έλληνες που τη στηρίζουν, είπε: «Ήταν η δύναμή μου για να τρέξω ακόμα και να κερδίσω. Τους ευχαριστώ».

Η Ελληνίδα αθλήτρια με καταγωγή από την Καρδίτσα μίλησε στο kathimerini.gr λίγες ώρες μετά την πρώτη επιτυχία της. «Έχει ηλικία το θέλω μας; Όταν μέσα σου νιώθεις ζωντανός, υπάρχει ηλικία;» απάντησε αφοπλιστικά, κληθείσα να σχολιάσει το ότι για κάποιους η ηλικία της ήταν απαγορευτική για πρωταθλητισμό.

Η 38χρονη Καρδιτσιώτισσα δουλεύει στο τσιπουράδικο που διατηρούν οι γονείς της. Τους τελευταίους μήνες είχε βάλει άνω τελεία προκειμένου να προετοιμαστεί για τους μεγάλους αγώνες. Ωστόσο, όταν εργάζεται η καθημερινότητα είναι δύσκολη. «Προσπαθώ όσο μπορώ να βρίσκω λίγο χρόνο για να ξεκουράζομαι. Όταν δουλεύω, προπόνηση κάνω το πρωί και πολλές φορές κάνω και το απόγευμα. Παλιότερα, ειδικά στην Καρδίτσα που ζω, πολλές φορές έβγαινα και αργά το βράδυ λόγω της ζέστης».

Η Ντρισμπιώτη σταμάτησε τον στίβο για αρκετά χρόνια πριν μπει και πάλι στον πρωταθλητισμό. «Πέρασα μία περίοδο που δεν ήθελα να γυμνάζομαι, είχα τις σπουδές μου και τα μικρά μου αδέρφια που έπρεπε να είμαι μαζί τους γιατί οι γονείς μου δούλευαν. Αργότερα, μετά από ένα στοίχημα που έβαλα με έναν φίλο μου, με παρότρυνε να ξαναμπώ. Ο μπαμπάς μου με πίστεψε πάρα πολύ. Υπήρξαν κάποιες συγκυρίες την κατάλληλη στιγμή που με βοήθησαν», σχολίασε.

«Επόμενος μεγάλος στόχος είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του χρόνου. Πρέπει να πάρουμε τους αγώνες σιγά σιγά. Θα ήθελα να είναι οι τελευταίοι αγώνες της καριέρας μου να είναι οι Ολυμπιακοί στο Παρίσι», σημείωσε αναφερόμενη στην επόμενη μέρα.

«Υπάρχει κόσμος που δεν μας θυμάται ούτε στις επιτυχίες. Περιμένουμε τη στήριξη της πολιτείας. Εμείς έχουμε την ομοσπονδία που μπορεί και μας βοηθάει. Θέλουμε και την στήριξη του κράτους. Είμαι 38 χρονών και σε λίγο καιρό η πόρτα θα κλείσει. Τι θα γίνει μετά», κατέληξε.

Η μητέρα Αντιγόνης Ντρισμπιώτη: «Δεν είμαστε πλούσιοι και δούλευε στο τσιπουράδικο πριν την προπόνηση»

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου, παρότι χρειάστηκε να κάνει προπόνηση ακόμη και τα βράδια μετά τη δουλειά της.

Η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35 χιλιόμετρα του βάδην δουλεύει ακόμη σε τσιπουράδικο στην Καρδίτσα για τα προς το ζην, όπως επισήμανε και η ίδια η μητέρα της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η 38χρονη αθλήτρια, η μητέρα της δήλωσε πως δεν υπήρχε περίπτωση να υποκύψει: «Κάποια στιγμή σταμάτησε για λίγο αλλά δεν θα τα παρατούσε ποτέ. Δεν είναι από τα παιδιά που αφήνει στη μέση κάτι. Ξέρει ότι μπορεί και όταν θέλεις, όλα μπορείς να τα κάνεις», ήταν τα λόγια της μητέρας της Αντιγόνης.

Συνέχισε λέγοντας πως ό,τι πέτυχε το κατάφερε χωρίς κάποια άλλη οικονομική βοήθεια με την πορεία της να ξεκινά από 12 ετών: «Από τα 12 έως τα 36 παλεύει μόνη της με τον προπονητή της, μέχρι και λίγο πριν την Ολυμπιάδα δεν της είχε δοθεί κάποιου είδους χρηματική υποστήριξη».

«Έχουμε να την δούμε 4 μήνες. Όταν γυρίσει θα της πως καλωσήρθες στη μαμά σου. Αυτό» κατέληξε η κυρία Παναγιώτα η οποία – όπως είπε – έχει άλλες τρεις κόρες.

«Είναι μια αγωνίστρια» δήλωσε περήφανη η κυρία Παναγιώτα για την κόρη της.

Όπως είπε, η Αντιγόνη προπονούνταν «δίχως έλεος» μέρα-νύχτα και παράλληλα εργαζόταν στο τσιπουράδικο που διατηρεί η οικογένεια της στην Καρδίτσα. «Έπρεπε να δουλεύει για να ζήσει γιατί δεν είμαστε πλούσιοι», συμπλήρωσε η κυρία Παναγιώτα.

Η Στεφανίδη αποθέωσε την Ντρισμπιώτη: «Έχω πάρει 4 μετάλλια σε ευρωπαϊκά από το 2014 και πήρε 2 σε μια εβδομάδα!»

Η Κατερίνα Στεφανίδη αποθέωσε με ένα tweet και ένα insta story την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μετά την κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό στίβου στα 20χλμ. και 35χλμ. βάδην.

“Ονειρική χρονιά”, έγραψε χαρακτηριστικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, στο Twitter.

Παράλληλα, στο Instagram της ανήρτησε μια φωτογραφία της Ντρισμπιώτη και έγραψε: “Έχω πάρει 4 μετάλλια σε ευρωπαϊκά από το 2014 και η Ντρισμπιώτη 2 σε μια εβδομάδα!”.