Η Σεβίλλη είναι η βασίλισσα του Europa League και το απέδειξε στον τελικό της Βασιλείας, καθώς με εντυπωσιακή ανατροπή νίκησε 3-1 τη Λίβερπουλ και πήρε το τρόπαιο για τρίτη σερί χρονιά!

Ads

Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική ιστορία. Η μοναδική ομάδα που είχε δύο σερί πριν την ομάδα της Ανδαλουσίας ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, ως UEFA Cup (1985, 1986).

Δείτε τα γκολ και τα highlights: 

Ο αγώνας

Στα πρώτα λεπτά το ματς παίχτηκε στην άμυνα της Λίβερπουλ, όμως δεν απειλήθηκε από την Σεβίλλη και οι Άγγλοι ήταν αυτοί που στο 8ο λεπτό είχαν το πρώτο σουτ, με τον Σόρια να αποκρούει την προσπάθεια του Εμρέ Τζαν.

Ads

Τρία λεπτά αργότερα ο Ντανιέλ Καρίσο έδιωξε την μπάλα στην μικρή περιοχή, από κεφαλιά-γύρισμα του Στάριτζ, ενώ στο 12′ ο Πορτογάλος έκανε χέρι στην περιοχή, αλλά ο Γιόνας Έρικσον δεν έδωσε πέναλτι.

Ο Σόρια στο 25′ σταμάτησε τον Ντάνιελ Στάριτζ σε τετ-α-τετ, από εξαιρετική μπαλιά του Λαλάνα, ενώ στο 32′ απείλησε για πρώτη φορά η Σεβίλλη, με το “ψαλιδάκι” του Κεβίν Γκαμεϊρό να περνά λίγο άουτ.

Στο 35′ λεπτό ο Στάριτζ άνοιξε το σκορ στον τελικό για την Λίβερπουλ, καθώς ο Νταβίντ Σόρια δεν ήταν εύκολο αυτήν την φορά να τον σταματήσει. Ο Άγγλος επιθετικός πήρε την μπάλα αριστερά από τον Κοουτίνιο, μπήκε στην περιοχή και σούταρε ιδανικά με το εξωτερικό του αριστερού του ποδιού (κουντεπιέ).

image

image

Απόλυτος αιφνιδιασμός για την Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς η Σεβίλλη ισοφάρισε σε 1-1, μόλις 17 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα! Ο Κεβίν Γκαμεϊρό ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια (“ποδιά” στον Αλμπέρτο Μορένο) και γύρισμα του Μαριάνο από δεξιά.
Ο Γκαμεϊρό έφτασε τα 8 γκολ στην διοργάνωση και λίγο έλειψε δύο λεπτά αργότερα να σκοράρει ξανά, καθώς ο Γάλλος βγήκε τετ-α-τετ με τον Στεφάν Μινιολέ, αλλά ο Κολό Τουρέ με εντυπωσιακό τάκλιν γλίτωσε τους “κόκκινους” από δεύτερο  γκολ σε 3 λεπτά.

image

Η άμυνα της Λίβερπουλ μετά την ισοφάριση τα… έχασε και στο 60′ ο Κεβίν Γκαμεϊρό βρέθηκε μόνος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, έπειτα από σέντρα από αριστερά, σούταρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Στεφάν Μινιολέ, ο οποίος είχε την τύχη με το μέρος του.
Στο 64′ όμως ο Μινιολέ δεν κατάφερε να αντιδράσει και η Σεβίλλη ολοκλήρωσε την ανατροπή με ένα τρομερό γκολ! Φανταστική συνεργασία των Μπανέγα και Βιτόλο, ο Κόκε έκανε το σουτ και “εκτέλεσε” τον Βέλγο τερματοφύλακα για το 1-2.
Ο Κόκε σκόραρε ξανά στο 70′ και έδωσε το προβάδισμα με 3-1 στην Σεβίλλη με ένα 100% κανονικό γκολ. Βρέθηκε μόνος λίγο έξω από την μικρή περιοχή, έπειτα από πάσα προς τα έξω (!) και δύο αποτυχημένες προσπάθειες παικτών της Λίβερπουλ να απομακρύνουν. Αντίπαλος δηλαδή του έδωσε την μπάλα, ξεκάθαρα, ενώ ακόμη και όταν έγινε η πάσα από τον συμπαίκτη του καλυπτόταν.

image

Sport 24