Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να ντουμπλάρει τις νίκες του στο Ηράκλειο για την 4η αγωνιστική των playouts της Super League και έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, σ’ ένα ματς χωρίς ιδιαίτερο θέαμα, εκτός από τα δύο ωραία γκολ.

Ads

Ο ΟΦΗ αν και προηγήθηκε 1-0 και είχε δοκάρι με τον Μεγιάδο στο 33’, δεν κατάφερε σε έναν ακόμη εντός έδρας αγώνα (έχει μόλις δυο τρίποντα στο Ηράκλειο μέσα στο 2023) να κερδίσει και να δώσει συνέχεια στο 4-1 επί της Λαμίας την περασμένη αγωνιστική, ώστει να ξεπεράσει στον πίνακα της βαθμολογίας τον Ατρόμητο.

Ο Αστέρας Τρίπολης στον πρώτο του αγώνα με τον Γιάννη Δουβίκα στον πάγκο του, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά τις δυο σερί ήττες στα playouts. Οι Αρκάδες μετά το 1-1 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, πατάνε καλύτερα στον βαθμολογικό πίνακα και με τρεις αγωνιστικές να απομένουν πλέον πάρα πολύ δύσκολα θα κινδυνέψουν.

Στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο θα παίξει ο ΟΦΗ την προσεχή αγωνιστική, τη Λαμία θα υποδεχτεί στην Τρίπολη ο Αστέρας.

Ads

Η βαθμολογία μετά την 4η αγωνιστική των playouts

image

Οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές:

5η αγωνιστική (29/4)

  • Αστέρας Τρίπολης-Λαμία
  • Ατρόμητος-ΟΦΗ
  • Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα
  • Παναιτωλικός-Λεβαδειακός

6η αγωνιστική (6/5)

  • Ατρόμητος-Παναιτωλικός
  • ΟΦΗ-Ιωνικός
  • ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης
  • Λαμία-Λεβαδειακός

7η αγωνιστική (13/5)

  • Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος
  • Ιωνικός-Λαμία
  • Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα
  • Παναιτωλικός-ΟΦΗ

Με 5-3-2 κατέβασε τον ΟΦΗ ο Βάλντας Νταμπράουσκας. Ο Μανδάς στην εστία και οι Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Τοράριρσον στην άμυνα. Μεγιάδο, Ντιουσέ, Μπάκιτς η τριάδα στα χαφ, με τον Τοράλ να πλαισιώνει τον Ντίκο στην επίθεση.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης στο ντεμπούτο του ο υπηρεσιακός τεχνικός Γιάννης Δουβίκας. Στο τέρμα ο Τσιφτσής και οι Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες στην τετράδα της άμυνας. Μουνάφο, Ιγκλέσιας το δίδυμο στον άξονα, με τους Τιλίκα, Μπαρτόλο, Κρέσπι να αποτελούν τη μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Μπαράλες να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, με τον Αστέρα να αργεί λίγο να βρει τα πατήματά του. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Κρητικούς ήρθε στο 19ο λεπτό όταν ο Μπάκιτς έδωσε στον Λάρσον, εκείνος έκανε το σουτ με την μπάλα ωστόσο να περνάει ξυστά από την εστία.

Στο 25’ ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ, με τον Μπάκιτς να κάνει μια τρομερή κάθετη στον Μοσκέρα, που άδειασε τον Καρμόνα με υπέροχη ντρίμπλα και εκτέλεσε τον Τσιφτσή για το 1-0.

Ο Αστέρας απείλησε στο 27ο λεπτό όταν ο Μπαρτόλο έκανε το γύρισμα στον Κρέσπι ο οποίος με σουτ στην κίνηση στο σημείο του πέναλτι δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 33’ ο ΟΦΗ είχε δοκάρι με τον Μεγιάδο, με τον Μπαράλες τρία λεπτά αργότερα με συρτό μακρινό σουτ να προσπαθεί να απειλήσει, αλλά δεν τα κατάφερε αφού η μπάλα πέρασε άουτ.

Στην συνέχεια οι Αρκάδες πήραν μέτρα στο γήπεδο, ενώ στο 40’ είχαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Κρέσπι να φεύγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, να βγαίνει σε τετ-α-τετ με τον Μανδά, αλλά να μην μπορεί να τον νικήσει.

Δυο λεπτά αργότερα ο Αστέρας ισοφάρισε με ένα φανταστικό γκολ κάνοντας το 1-1. Ο Άλβαρες έκανε μια υπέροχη πάσα στον Μπαράλες, εκείνος έσπασε στον Κρέσπι, που με τη σειρά του γύρισε στον Μπαρτόλο και αυτός «μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα».

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια (1-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν και πολλά, με τον ΟΦΗ να συνεχίζει να απειλεί και τον Αστέρα να γίνεται επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Ο Άλβαρες στο 62’ εκτέλεσε το φάουλ, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μανδά, με τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα αλλά να τους λείπει η ουσία στο γήπεδο και να τα βρίσκουν σκούρα απέναντι στην καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Τα λεπτά περνούσαν, με το ματς να είναι απόλυτα ισορροπημένο ως το φινάλε, με τους Αρκάδες να απειλούν με τον Σάντα Φε στο 94′ , αλλά ο Μανδάς μπλόκαρε τη μπάλα και το 1-1 έμεινε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τον ΟΦΗ να πιάνει τον Ατρόμητο στην κορυφή των playouts, τον Αστέρα τον Παναιτωλικό στους 29 αλλά να μην έχει ξεμπερδέψει ακόμη για τα καλά και το άγχος να παραμένει.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής (85΄Μαρινάκης), Τοράριρσον, Μεγιάδο (85΄Περέα), Ντιουσέ, Μπάκιτς (63΄Νέιρα), Τοράλ (4΄Μοσκέρα) (63΄Φελίπε), Ντίκο

Αστέρας Τρίπολης (Γιάννης Δουβίκας): Τσιφτσής, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο (93΄Αλάγκμπε), Ιγκλέσιας, Τιλίκα (86΄Σάντα Φε), Μπαρτόλο (77΄Σίτο), Κρέσπι, Μπαράλες

Διαιτητής: Πολυχρόνης Φώτιος (Πιερίας)
Βοηθοί: Μινούδης Ιωάννης (Πιερίας), Φράγιος Αναστάσιος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Αγγελάκης Άγγελος (Μακεδονίας)
VAR: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)
AVAR: Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)