To βράδυ ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο «Μπλούμφιλντ» απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχοντας ως στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ads

Μετά το 2-1 στο Καραϊσκάκη, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τον πρώτο λόγο ωστόσο, δεν εφησυχάζουν. Οι Ισραηλινοί τους… έκαναν δύσκολη τη ζωή στο Φάληρο και πλέον στην έδρα τους παρουσιάζονται αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα.

Οι Πειραιώτες πάντως, είναι πανέτοιμοι και δεν μιλούν απλά για πρόκριση, αλλά έχουν θέσει ως ξεκάθαρο στόχο τη νίκη. Ο Ολυμπιακός θέλει πολύ να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και πιθανός αποκλεισμός στο Τελ Αβίβ, θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα, κάτι που γνωρίζουν φυσικά, ο Έβαλντ Λίνεν και οι παίκτες του.

Ολο το ρεπορτάζ του sportdog

Ads

Εμπιστοσύνη στους έτοιμους

Όχι τυχαία, στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, ο Γερμανός τεχνικός μίλησε μόνο για νίκη, ενώ προανήγγειλε πως θα εμπιστευθεί στο αρχικό σχήμα τους πιο έτοιμους ποδοσφαιριστές.

Παρότι στην τελευταία προπόνηση στο Ισραήλ, δοκίμασε με τους βασικούς τον Τοροσίδη και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, το πιθανότερο είναι πως οι δύο διεθνείς, όπως και ο Αριέλ Ιμπαγάσα θα μείνουν στον πάγκο και θα πάρουν χρόνο συμμετοχής ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνας.

Τα πλάνα για την ενδεκάδα

Ο Λίνεν θα αποφασίσει για την ενδεκάδα το πρωί της Πέμπτης ωστόσο, φαίνεται να έχει καταλήξει στα πλάνα του, έχοντας πάντως, κάποια διλήμματα.

Για τη θέση του τερματοφύλακα, ο Πάρντο έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Νικοπολίδη, ενώ δεξιά αναμένεται να προτιμηθεί ο Γκαλίτσιος και αριστερά ο Χολέμπας έχει τον πρώτο λόγο έναντι του Μπράβο. Ο Ισπανός διεκδικεί με τον Μοντέστο τη μία θέση στο κέντρο της άμυνας, με την άλλη να είναι καπαρωμένη από τον Μέλμπεργκ.

Από εκεί και μετά, τα πράγματα δείχνουν ξεκάθαρα. Ντουντού και Μαρέσκα θα είναι στον άξονα, οι Ρόμενταλ (δεξιά), Ζαϊρί (αριστερά) στα άκρα και ο Όσκαρ αναμένεται να προτιμηθεί αντί του Ιμπαγάσα σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Ντιόγκο, στο μόνιμο πια 4-2-3-1.

Στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι Μέγερι, Γ. Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης, Μήτρογλου και Ντάρμπισιρ, ενώ στην Αθήνα έμειναν ο ανέτοιμος Ριέρα και ο τραυματίας Μιραλάς.

Αποφασισμένοι οι Ισραηλινοί

Στη πλευρά της Μακάμπι, η πίστη για πρόκριση είναι μεγάλη. Οι Ισραηλινοί θεωρούν πως έχουν τη σπουδαία ευκαιρία στο γήπεδο τους και σκοπεύουν να την εκμεταλλευθούν.

Μιλούν ήδη για νίκη με 1-0, ενώ όπως είπε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Άβι Νίμνι, «την πίεση την έχει ο Ολυμπιακός, καθώς ο αποκλεισμός θα ισοδυναμεί με καταστροφή».

Ο Μπάνινγκ που είδε την κόκκινη κάρτα στο Καραϊσκάκη δεν βρίσκεται στη διάθεση του Γιόσι Μιζράχι, που αναμένεται να προτιμήσει και πάλι το 4-2-3-1. όπως και στο πρώτο παιχνίδι.

Η πιθανή σύνθεση της Μακάμπι: Στράουμπερ, Σάμπαν, Γεϊνί, Νιβάλντο, Μεντουνιάνιν, Ιτζάκι, Ζιβ, Γκάφνι, Σιντιμπέ, Κολαούτι και Στρουλ.

** Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ιταλός, Λούκα Μπάντι.