Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Μαρκ Άνταμς, χαρακτήρισε «εικασίες» τις αναφορές για αμφίβολο τεστ ντόπινγκ της Ρωσίδας αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, η οποία εντυπωσίασε με την εμφάνισή της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ως η πρώτη αθλήτρια που κατάφερε επιτυχημένη τετραπλή περιστροφή.

Ads

«Καταλαβαίνετε ότι δεν θα σχολιάσω εικασίες, είμαι εξοικειωμένος με αυτές. Ναι, χθες προέκυψε μια κατάσταση που συνδέεται με νομικές συνέπειες, αλλά δεν θα τις σχολιάσω τώρα, θα ήταν ακατάλληλο», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

«Σίγουρα προσβλέπουμε στην κατανόηση και την υπομονή όλων των αθλητών που εμπλέκονται σε αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε ο Άνταμς. Επεσήμανε ότι η ΔΟΕ έχει μεταβιβάσει την αρμοδιότητα για τον έλεγχο ντόπινγκ στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) και στον Διεθνή Οργανισμό ντόπινγκ (International Testing Agency).

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικού Πατινάζ, Όλγα Γιερμόλινα, είπε ότι η Βαλίεβα δεν τέθηκε εκτός διοργάνωσης και πήγε κανονικά για προπόνηση στο Capital Palace of Sports. Πρόσθεσε ότι η ΔΟΕ θα πρέπει επίσης να αποφασίσει για την ημερομηνία απονομής των μεταλλίων.

Ads