Υπέρ του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας τάσσονται οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, αρκετοί από τους οποίους έσπευσαν σήμερα στις κάλπες για να ψηφίσουν. Την ίδια ώρα, η ομάδα ζητά την αναβολή του σημερινού αγώνα με της Λας Πάλμας για τη La Liga. 

Ads

Κάποιοι παίκτες πήγαν στις κάλπες κι ανέβασαν φωτογραφίες τους στα social media, όπως ο Ζεράρ Πικέ, ενώ άλλοι ανέβασαν μηνύματα κατά της αστυνομικής καταστολής

Ο πρώην αρχηγός της ομάδας, Κάρλες Πουγιόλ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Η ψήφος είναι δημοκρατία». 

Ο πρώην επιθετικός μέσος της Μπαρτσελόνα, Τσαβιέρ Ερνάντεθ δήλωσε ότι αυτό που συμβαίνει στην Καταλονία, «είναι ενοχλητικό», καλώντας την Ισπανία να επιτρέψει στους Καταλανούς να ψηφίσουν ειρηνικά.

Αναβολή του σημερινού αγώνα ζητά η Μπαρτσελόνα 

Στο μεταξύ, η Μπαρτσελόνα ζήτησε από την ισπανική Λίγκα την αναβολή του αγώνα της με τη Λας Πάλμας, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 17:30. 

Η διοίκηση του συλλόγου οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση μετά τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στους δρόμους της Βαρκελώνης, λόγω του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Οι άνθρωποι των «μπλαουγκράνα» συγκάλεσαν έκτακτη σύσκεψη για το ζήτημα, αλλά και για τη στάση την οποία θα πρέπει να τηρήσει ο σύλλογος για το θέμα.  

Η φανέλα της Λας Πάλμας

Προηγήθηκε, ωστόσο, κι ένα άλλο περιστατικό. Η αντίπαλη ομάδα, η Λας Πάλμας, ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε μία ισπανική σημαία στη φανέλα της, για να δείξει την υποστήριξή της στην ενότητα της χώρας.

«Σήμερα κάνουμε κάτι πολύ απλά. Με την ισπανική σημαία στη φανέλα μας θέλουμε να ψηφίσουμε ομόφωνα σε μία φανταστική ψηφοφορία στην οποία κανείς δεν μας κάλεσε: πιστεύουμε στην ενότητα της Ισπανίας», αναφέρει η ανακοίνωση της Λας Πάλμας.

 Αναστολή των αγώνων  

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Καταλονίας ανέστειλε όλους τους εναπομείναντες αγώνες που θα διεξάγονταν στις κατηγορίες από τις 15:00 και μετά. Με την απόφασή της, η ομοσπονδία, δήλωσε ότι θέλει να σιγουρέψει την ασφάλεια των ομάδων, των διαιτητών και των οπαδών που πηγαίνουν στα γήπεδα, απέναντι σε πιθανά επεισόδια, εξαιτίας της έλλειψης αστυνομικών, που όλοι έχουν αποσπαστεί εξαιτίας του δημοψηφίσματος.