Ο Δημήτρης Ιτούδης αποχώρησε από τον πάγκο της Εθνικής μπάσκετ όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ. Η πληροφορία αυτή είχε διαρρεύσει λίγες μέρες μετά το τέλος του Mundobasket 2023 και επισημοποιήθηκε πλέον με την ανακοίνωση λύσης της συνεργασίας.

Ads

Ο Έλληνας τεχνικός είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την ΕΟΚ, όμως δεν θα είναι τελικά αυτός που θα καθοδηγήσει την Εθνική Ελλάδας στα προκριματικά του EuroBasket 2025 και στο προολυμπιακό τουρνουά του 2024. Κάθισε στο πάγκο της Εθνικής για το Eurobasket του 2022 και το Mundobasket 2023.

Φαβορί για τη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού είναι ο Βασίλης Σπανούλης και εντός των επόμενων ημερών αναμένονται οι εξελίξεις.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Η Εθνική Ανδρών και ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία που άρχισε πριν από το Ευρωμπάσκετ 2022 και ολοκληρώνεται μετά το φετινό Παγκόσμιο κύπελλο.

Ads

Το καλό της Εθνικής ομάδας, η οποία ενώνει τους Ελληνες φιλάθλους και το συμφέρον της οποίας είναι το πρώτο μέλημα όλων, όπως τονίστηκε και μετά την πρόσφατη συνάντηση του κόουτς με τον πρόεδρο Ευάγγελο Λιόλιο, κατέστησε επιτακτική αυτή την εξέλιξη.