Με την κατάθεση του Δ. Καλαϊτζίδη, προπονητή της Βέροιας το 2013, ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετειο Κακουργημάτων Αθηνών η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο την περίοδο 2012- 2015.

Ads

Για τον συγκεκριμένο αγώνα είναι κατηγορούμενοι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης και από τη Βέροια, οι Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην πρόεδρος), Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός),  Κώστας Μπάρμπας, Δημήτρης Αμαραντίδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογέρης, Δημήτρης Μάνος, Χαράλαμπος Παυλίδης, Γιώργος Σκαθαρούδης, ​Γκιγιέρμο Πέρεθ Μορένο (πρώην παίκτες).

Για τον επίμαχο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βέροια (3-0) στις 6/1/2013 και τα όσα έγιναν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης», έχουν καταθέσει, εκτός από τους Δημήτρη Καλαϊτζίδη και Νίκο Γεωργέα, και οι Καλογέρης, Γκιγιέρμο Πέρεθ, Αμαραντίδης. Ο Αλέξης Κούγιας ωστόσο, στην πρόσφατη κατάθεση του, υποστήριξε ότι όσοι έκαναν τις καταγγελίες «τους μάζεψε ο Μελισσανίδης για να καταστρέψουν τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Ήταν η πιο στημένη κατηγορία».

«Έμεινα έξω από τα αποδυτήρια και ήρθε ο 4ος και μου είπε ότι θα κάνει αναφορά γιατί αργήσαμε να βγούμε για το δεύτερο ημίχρονο. Είδα τον Αρβανιτίδη, πηγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο και του λέω “γιατί μου το κάνεις αυτό, δουλεύω 15 ώρες την ημέρα για την ομάδα”. Μου απάντησε “Δημήτρη μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά”.

Ads

Βγήκα στον αγωνιστικό χώρο, ήρθαν Καφές και Γεωργέας και μου είπε ο Γεωργέας “βγάλε με” και το ίδιο μου είπε και ο Καφές. Τον Γεωργέα τον έβγαλα στο πεντάλεπτο, και τον Καφέ λίγο αργότερα. Το ημίχρονο ήταν 0-0 και δεχθήκαμε τρία γκολ, το δεύτερο στο 85′ και το τρίτο στις καθυστερήσεις.

Ο Λαναρής ουσιαστικά ήταν ταχυδρόμος. Εγώ κατάλαβα ότι ήταν εντολή του προέδρου, δεν μπορεί να είχε πάρει αυτή την απόφαση μόνος του.

Ήταν η πρώτη φορά που έγινε παρέμβαση στο έργο μου. Όλη η δράση μου έγινε με το να τον αποτρέψω τον Λαναρή να μπει μέσα. Μόλις βγήκα έξω στον αγωνιστικό χώρο, διαπίστωσα ότι είχε προλάβει και είχε πει αυτά που ήθελε».