Η Φέγιενορντ που άντεξε στη Μασσαλία και απέσπασε ισοπαλία (0-0) και η Ρόμα με τη νίκη της στο Ολύμπικο επί της Λέστερ με 1-0, είναι οι φιναλίστ του πρώτου τελικού της νεοσύστατης διοργάνωσης, του UEFA Europa Conference League, που θα διεξαχθεί στα Τίρανα στις 25 Μαΐου.

Ads

Την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της έχει η Ρόμα, που επιβλήθηκε 1-0 της Λέστερ και πέρασε (με συνολικό σκορ 2-1) στον τελικό.

Αυτός θα είναι ο τρίτος ευρωπαϊκός τελικός στην ιστορία της ομάδας από την «αιώνια πόλη», αλλά και ο πρώτος της μετά από 31 ολόκληρα χρόνια.

Επίσης ο Ζοσέ Μουρίνιο θα διεκδικήσει το πέμπτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της προπονητικής του καριέρας, στον πέμπτο τελικό που θα λάβει μέρος.

Ads

Από την άλλη η Λέστερ έχασε την ευκαιρία για τον πρώτο τελικό της στα Κύπελλα Ευρώπης και δύσκολα θα εξασφαλίσει Ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν, αφού έχει μείνει πολύ πίσω στην Premier League.

Μετά από 20 χρόνια αναμονής, από την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA (3-2 την Ντόρτμουντ στον τελικό της σεζόν 2001-02), οι οπαδοί της Φέγενορντ θα έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν ξανά ευρωπαϊκό τρόπαιο και να επιστρέψουν σε ευρωπαϊκή κορυφή.
 
Οι Ολλανδοί εκμεταλλευόμενοι το 3-2 του πρώτου ματς στην έδρα τους, άντεξαν κόντρα στη Μαρσέιγ (0-0) και έκλεισαν θέση στον τελικό.

Ήταν ένας συγκλονιστικός ημιτελικός πριν καν αρχίσει, με το Βελοντρόμ να είναι καυτό, παρά το κλείσιμο της κερκίδας των φανατικών οπαδών λόγω της τιμωρίας από το ματς με τον ΠΑΟΚ, το κορεό κατά της UEFA και τα καπνογόνα που έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα, το ανελέητο ξύλο στους δρόμους της γαλλικής πόλης.

Πολύ ένταση και πάθος, άγρια ποδοσφαιρική ομορφιά παρόλο που δεν είχαμε γκολ και τελικά η ομάδα του μεγάλου λιμανιού της Ολλανδίας τα κατάφερε κόντρα στα προγνωστικά και θα είναι παρούσα στον πρώτο τελικό της νέας διοργάνωσης.

Ρόμα-Λέστερ 1-0
(11΄ Έιμπραχαμ)

Μαρσέιγ-Φέγιενορντ 0-0