Μπάτε σκύλοι αλέστε, είναι εφέτος το ποδόσφαιρό μας, με την είσοδο πλέον των οπαδών σχεδόν σε κάθε γήπεδο να αποτελεί την αγαπημένη συνήθεια.

Ads

Μπορεί ο ΓΓΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής να πρότεινε στην ΕΠΟ να οργανώσει (με…ασφάλεια) το πρωτάθλημα, αλλά εδώ δεν μπορεί να ολοκληρώσει ομαλά το κύπελλο! Πολύ απλά γενικέ μου γιατί δεν είναι θέμα Superleague ή ΕΠΟ. Είναι θέμα κανονισμών, θεσμών και εφαρμογών. Νομικός είστε και το ξέρετε καλύτερα από εμάς.

Εδώ εσείς ο ίδιος είπατε πριν από λίγο καιρό ότι τέλος: “Οι αγώνες με επεισόδια θα διακόπτονται” και ο κ.Μάνταλος δεν το έκανε ούτε όταν…καψαλίστηκε ο Σάχα από τη φωτοβολίδα, ούτε καν στο 89ο όταν τα επεισόδια στην Τούμπα γενικεύτηκαν. Αντίθετα ο ρέφερι μετά την παραίνεση και των προέδρων των δύο ΠΑΕ, απλά ξαναμπήκε στο γήπεδο για να σφυρίξει τη λήξη.

Και λογικά θα φώναζε ο ΠΑΟΚ, αν είχαμε διακοπή, γιατί να ξεκινήσει από αυτόν το μέτρο και θα είχαμε κατάρες για το….κράτος των Αθηνών. Ας τεθούν λοιπόν οι νόμοι σε εφαρμογή έστω από τη νέα περίοδο και αφήστε τα περί διοργάνωσης. Απλά αν έχετε τα κότσια, κ. Μπιτσαξή κόψτε την κρατική χρηματοδότηση όποιος και αν διοργανώσει το πρωτάθλημα. Και ας βγάλουν και τις ελληνικές ομάδες από το στοίχημα. Ετσι και αλλιώς δεν είναι λίγα τα παιχνίδια που κάθε Κυριακή είναι φραγμένα (κυρίως από χαμηλότερες κατηγορίες).

Ads

Αρνητικό ρεκόρ:

Είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχουμε τόσα πολλά…μπουκαρίσματα οπαδών και παρατρεχάμενων ακόμα και για ψύλλου πήδημα. Επίσης οπαδοί παίρνουν θέση από νωρίς σε περιβάλλοντα χώρο ή ακόμα και γύρω από τις εστίες και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την δυναμική τους είσοδο.

Για του λόγου το αληθές, το Sport24.gr παρουσιάζει για πρώτη φορά εφέτος αναλυτικά τις χρηματικές ποινές που έχουν επιβληθεί ανά αγωνιστική σε κάθε ομάδα για τη συμπεριφορά των οπαδών τους. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι 16 ομάδες της Superleague μέχρι και την 25η αγωνιστική (και ενώ εκρεμμούν και οι εκδικάσεις κάποιων αποφάσεων) έχουν πληρώσει συνολικά σε πρόστιμα το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1.381.600 ευρώ!

Φανταστείτε αυτό το ποσό να πήγαινε στα ερασιτεχνικά τμήματα των ομάδων (πολλά εκ των οποίων φυτοζωούν), ή σε άλλους τομείς του αθλητισμού. Αλήθεια γιατί δεν το προτείνει ο κ.Μπιτσαξής; Με εξαίρεση τον Εργοτέλη που έχει τιμωρηθεί μόλις μια φορά με 2000 ευρώ στην 1η αγωνιστική για συνθήματα (και από τότε δεν ξανατιμωρήθηκε και αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του), τον Αστέρα Τρίπολης που έχει δύο τιμωρίες για ανάλογο παράπτωμα, την Ξάνθη (που έχει τρεις) και την Κέρκυρα (με τέσσερις τιμωρίες, πάντα για τους ίδιους λόγους) όλες οι άλλες ομάδες μετρούν αρκετές καμπάνες για κατορθώματα των οπαδών τους εντός ή εκτός έδρας.

Πρωταθλητές (σε ποσά) είναι με διαφορά οι δύο “αιώνιοι” (Παναθηναϊκός με 441.000 ευρώ και Ολυμπιακός με 199.000) με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί (με 185.500) χωρίς να υπολογίζονται τα παιχνίδια κυπέλλου.

Πρωταθλήτρια σε περιπτώσεις τιμωρίας είναι πάντως η ΑΕΚ που οι φίλοι της έχουν καταφέρει να τιμωρηθεί η “Ενωση” στις 20 από τις 25 αγωνιστικές (!)

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τιμωρίες που το χρηματικό ποσό ξεπερνά τις 30.000 ευρώ συνήθως η ομάδα είχε και τιμωρία μιας αγωνιστικής της έδρας της. Με τον Παναθηναϊκό μόνο σε μια περίπτωση (λόγω υποτροπής) να έχει δύο αγωνιστικές.

Επίσης οι τιμωρίες με μικρό χρηματικό ποσό, συνήθως είναι από συνθήματα ή καπνογόνα, ενώ όσο ανεβαίνουν τα ποσά είναι ρίψη καθισμάτων (!), μπουκαλιών (σε έναν αγώνα αναφέρονται 80 !) ή πυρσών όπως γράφουν οι αθλητικοί δικαστές τα καπνογόνα (σε έναν αγώνα αναφέρουν 163 !).

Μετά ακολουθεί η εισβολή οπαδών και εκεί τα πρόστιμα πάνε σε πενταψήφιο (και βάλε) νούμερο, ανάλογα με το…σουλατσάρισμα των…φιλάθλων (όπως δυστυχώς αναφέρονται στις δικογραφίες).

Παρακάτω, οι πίνακες με τα πρόστιμα

Πηγή: Sport24.gr