Πραγματοποιήθηκε και στην Ελλάδα σε τουλάχιστον 170 σχολεία της χώρας το 1GOAL – Ένα μάθημα για Όλους με τη συμμετοχή τουλάχιστον 15.000 μαθητών. Το μάθημα είναι μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας για την εκπαίδευση 1GOAL και πραγματοποιήθηκε χθες σε πάνω από 100 χώρες με τη συμμετοχή εκατομμυρίων μαθητών με στόχο να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο κοινό μάθημα. Το ρεκόρ θα σπάσει εάν το παρακολουθήσουν πάνω από 8.856.108 μαθητές.

Ads

Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν 72 εκατομμύρια συνομήλικοι τους που δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο και συμμετείχαν με τον πρωτότυπο αυτό τρόπο στην διεθνή εκστρατεία 1GOAL ζητώντας από τους ηγέτες του κόσμου να «στείλουν το φίλο τους σχολείο». Το μάθημα είχε διάρκεια 30 λεπτά, ήταν το ίδιο για όλες τις χώρες και αναφέρεται μεταξύ άλλων και στις δεσμεύσεις των κυβερνήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο ώστε να πηγαίνουν στο σχολείο όλα τα παιδιά, οι οποίες έχουν όμως μείνει στα χαρτιά.

Μαθητές από όλες τις βαθμίδες από την Κάρπαθο ως την Αλεξανδρούπολη και από το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις Δικαστικές Φυλακές της Λάρισας στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Πάτρας, ένωσαν τη φωνή τους με εκατομμύρια πολίτες του κόσμου που συμμετέχουν στην εκστρατεία 1GOAL. Το μήνυμά τους θα παραδοθεί στις κυβερνήσεις του κόσμου στον ΟΗΕ το Σεπτέμβριο.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση 2010 που στην Ελλάδα πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά από την ActionAid Ελλάς.

Ads

Φέτος η συγκεκριμένη δράση είναι μέρος της διεθνούς εκστρατείας 1GOAL – Εκπαίδευση για Όλους, που έχει ήδη ξεκινήσει στη χώρα μας και στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι υπογράφοντας στο www.actionaid.gr/1goal.

Την εκστρατεία στην Ελλάδα συντονίζει η ActionAid Ελλάς, υπό την αιγίδα της UNESCO και την πολύτιμη υποστήριξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Super League.

——————————–

Links:

Βρείτε πληροφορίες για την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση καθώς και το υλικό του μαθήματος στο www.actionaid.gr/GAW2010.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία 1GOAL – Εκπαίδευση για Όλους στο www.actionaid.gr/1goal
Δείτε φωτογραφίες από δράσεις σε ελληνικά σχολεία στο: https://www.flickr.com/photos/actionaidhellas/sets/72157623895826990/