Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ κατεβαίνει σε αποχή. Περίπου τριάντα μέρες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου τα μέλη της ομάδας παραμένουν απλήρωτα εδώ και έξι μήνες τουλάχιστον.

Ads

 

Έκαναν υπομονή, κατέκτησαν το κύπελλο, όμως ξεχείλισε το ποτήρι. Οι παίκτες της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ αποφάσισαν να κατέβουν σε αποχή από τις προπονήσεις και τις επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες του τμήματος.

Η απόφαση πάρθηκε την Πρωταπριλιά και δεν ήταν καθόλου αστείο, αφού οι “κιτρινόμαυροι” αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε αυτή τη λύση, προκειμένου να μάθει και ο τελευταίος οπαδός της ΑΕΚ πως εδώ και έξι μήνες είναι απλήρωτοι.

Ads

Οι παίκτες της ΑΕΚ επέλεξαν αυτή τη χρονική στιγμή να καταφύγουν σε αυτή την κίνηση, με το πρωτάθλημα να έχει διακοπεί για τις υποχρεώσεις της εθνικής. Άρα έχουν το χρόνο οι υπεύθυνοι, τους οποίους οι παίκτες της ΑΕΚ κάλεσαν να αφυπνιστούν, να αντιδράσουν ενόψει των πλέι οφ της Α1.

Το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ είναι το πιο επιτυχημένο τμήμα της ερασιτεχνικής τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο κάθε χρόνο καλείται να ξεπεράσει σοβαρά προβλήματα, από το γηπεδικό μέχρι τις εξαντλητικές τιμωρίες και τα οικονομικά προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται παρά τη συνεισφορά των φιλάθλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητοί φίλοι της ΑΕΚ και της χειροσφαίρισης (Handball) θέλουμε να σας ενημερώσουμε για μια δύσκολη απόφαση που πήραμε. Απόφαση που έχει να κάνει και με το συμφέρον της ομάδας, ώστε να αφυπνιστούν οι υπεύθυνοι, αλλά να μάθει και ο φίλαθλος κόσμος ότι εδώ και 6 μήνες για τη φετινή αγωνιστική χρονιά, μαζί με οφειλές προηγούμενων ετών, είμαστε απλήρωτοι. Δυστυχώς, εμείς οι παίκτες και το προπονητικό τιμ του τμήματος (χειροσφαίρισης) της ΑΕΚ, 1η Απριλίου πήραμε με βαριά καρδιά την απόφαση να απέχουμε από τις προπονήσεις και τις δραστηριότητες της ομάδας μας…

Μακάρι να ήταν μια φάρσα, όμως δεν είναι. Εμείς ποτέ δεν είπαμε ψέματα, ούτε ποτέ κοροϊδέψαμε κανέναν. Δεν ήταν ψέμα όταν μπήκαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο της Κέρκυρας στις 03/03/2013 και στεφθήκαμε Κυπελλούχοι Ελλάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Αγαπητοί φίλοι, απευθυνόμαστε σε όλους τους φιλάθλους και τους οπαδούς της ομάδας μας, για να τους ενημερώσουμε για αυτήν μας την ενέργεια και τι μας εξώθησε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Βάλαμε στην άκρη του μυαλού μας, τα όποια προβλήματα και αφήσαμε την καρδιά μας, να μιλήσει μέσα στο γήπεδο. Διεκδικούμε με αξιώσεις το πρωτάθλημα 2012-2013. Εμείς, οι 16 παίκτες της ομάδας χειροσφαίρισης και όλο το προπονητικό τιμ, έχουμε ως γνώμονα:

Α) Την ιδέα της ΑΕΚ.
Β) Το ότι είμαστε αθλητές και αγαπάμε το άθλημα.
Γ) Τον κόσμο της ομάδας μας.

Αν και απλήρωτοι, με τους περισσότερους παίκτες και συναθλητές μας, να έχουν θέμα επιβίωσης, ανταποκριθήκαμε σε όλα τα παραπάνω. Απέχουμε θέλοντας να χτυπήσουμε το καμπανάκι του κινδύνου, λέγοντας ότι: Το πρόβλημα δεν είναι μόνο να πάρουμε εμείς τα χρωστούμενα, αλλά να δοθεί και λύση στην επιβίωση και καλή λειτουργία του τμήματος Handball της ΑΕΚ. Αν συνεχιστεί αυτή η απραξία και η ανευθυνότητα απέναντι στην ιστορία, στους φιλάθλους και στους παίκτες της ομάδας, αυτή η αποχή θα συνεχιστεί, με κίνδυνο να μην κατεβούμε στους επόμενους αγώνες“.

Πηγή: sport 24