Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες στους 1ο, 2ο ,3ο και 4ο όμιλο του Champions League κι έτσι έχουμε πλήρη εικόνα για την τελική κατάταξη των ομάδων.

Ads

Υπενθυμίζεται πως οι δύο πρώτες σε κάθε όμιλο συνεχίζουν στην κορυφαία διοργάνωση (φάση των 16 νοκ-άουτ), οι τρίτες των ομίλων του Champions, θα παίξουν νοκ-άουτ με τις δεύτερες των ομίλων του Europa (οι νικητές θα συμμετάσχουν στους 16)  και οι τέταρτες αποχαιρετούν για την τρέχουσα σεζόν τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την πρόκριση στους «16» έχουν πάρει μέχρι στιγμής:

Nάπολι, Λίβερπουλ, Πόρτο, Μπριζ, Μπάγερν, Ίντερ, Τότεναμ, Άιντραχτ, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα.

Ads

Εκκρεμούν δύο εισιτήρια θα βρουν κάτοχο αύριο με τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής στους 5ο, 6ο, 7ο και 8ο όμιλο.

Στον 1ο όμιλο είχαν κριθεί τα πάντα, εκκρεμούσε η πρωτιά την οποία κατάκτησε δίκαια η Νάπολι, παρά την ήττα της από τη Λίβερπουλ που της έσπασε το αήττητο σε κάθε διοργάνωση φέτος.. Ο Άγιαξ με τη νίκη του στη Γλασκώβη, συνεχίζει στα νοκ-αουτ του Europa.

Στο 2ο όμιλο εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων έμεινε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία γνώρισε την ήττα (2-0) στο «Ντραγκάο» από την Πόρτο. Με τη νίκη αυτή, οι «δράκοι» πέρασαν ως πρώτοι από τον όμιλο, καθώς Λεβερκούζεν και Μπριζ έμειναν στην ισοπαλία. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν αρκετό για τους Γερμανούς, που συνεχίζουν στα νοκ-αουτ του Europa.

Στον 3ο όμιλο η Μπάγερν ολοκλήρωσε ως η μοναδική με το απόλυτο σε νίκες (6χ6) και αυτό ήταν το μοναδικό ενδιαφέρον, καθώς δεν υπήρχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού μαζί με τους Βαυαρούς είχε ήδη προκριθεί η Ίντερ, ενώ η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει  στα νοκ-αουτ του Europa.

Τέλος όπως ήταν αναμενόμενο σε θρίλερ εξελίχθητε η υπόθεση πρόκριση στον 4ο όμιλο, με τις Τότεναμ και  Άιντραχτ Φρανκφούρτης να παίρνουν το εισιτήριο σημειώνοντας μεγάλα διπλά.

Η Τότεναμ με γκολ στο 95΄ πέρασε 2-1 από τη Μασσαλία, ενώ η Άιντραχτ με το ίδιο σκορ από τη Λισαβόνα, ανατρέποντας την εις βάρος της κατάσταση του α΄ ημιχρόνου. Η Σπόρτινγκ ως τρίτη θα συνεχίσει στα νοκ-αουτ του Europa.

Τα αποτελέσματα

1ος όμιλος

Λίβερπουλ-Νάπολι 2-0
(85′ Σαλάχ, 90’+8 Νούνιες)

Ρέιντζερς-Άγιαξ 1-3
(86′ πεν, Ταβερνίερ – 4′ Μπέργκχάους, 29′ Κούντους, 89′ Κονσεϊσάο)

Η τελική βαθμολογία

image

2ος όμιλος

Πόρτο-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1
(5′ Ταρεμί, 24′ Εουστάκιο – 90+5′ αυτ. Μαρκάνο)

Λεβερκούζεν-Μπριζ 0-0

Η τελική βαθμολογία

image

3ος όμιλος

Μπάγερν-Ίντερ 2-0
(32′ Παβάρ, 72′ Τσούπο-Μότινγκ)

Πλζεν-Μπαρτσελόνα 2-4
(52′ πεν., 63′ Χόρι – 6′ Αλόνσο, 45′, 54′ Τόρες, 75′ Τόρε)

Η τελική βαθμολογία

image

4ος όμιλος

Σπόρτινγκ-Άιντραχτ 1-2
(39′ Αρτούρ – 62′ πεν. Καμάντα, 72′ Μουανί)

Μαρσέιγ-Τότεναμ 1-2
(45’+2 Εμπεμπά – 54′ Λανγκλέ, 90’+5 Χόιμπιεργκ)

Η τελική βαθμολογία

image

Απολαύστε όλα τα γκολτης βραδιάς