Η Μπάγερν Μονάχου και η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησαν των Λάτσιο και Ρεάλ Σοσιεδάδ αντίστοιχα, στους αγώνες ρεβάνς της φάσης των 16 του UEFA Champions League και προκρίθηκαν στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ads

Τα αποτελέσματα

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

(89′ Μερίνο – 15′, 56′ Eμπαπέ)

Κάνοντας  επίδειξη ανωτερότητας η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε και στην Ισπανία (2-1) τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, έχοντας ξανά για μεγάλο της πρωταγωνιστή της τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος «κλείδωσε» την πρόκριση από το 15’ με πανέμορφο γκολ, και έβαλε το δεύτερο στο 56’, φτάνοντας τα 35 συνολικά στη φετινή σεζόν. Απλώς μείωσε για τους γηπεδούχους ο Μερίνο στο 89′.

Ads

Οι Βάσκοι είχαν τη θέληση, αλλά η διαφορά στην ποιότητα των ρόστερ φάνηκε, με το συνολικό 4-1 του ζευγαριού να μην αφήνει καμία απολύτως αμφισβήτηση όσον αφορά το ποια ομάδα άξιζε την πρόκριση.

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγκουασίλ): Ρεμίρο – Τραορέ, Θουμπέλδια (77’ Πατσέκο), Λε Νορμάν, Γκαλάν – Μέντεζ (61’ Τουριέντες), Θουμπιμέντι (83’ Ολασαγκάστι), Μαρίνο – Κούμπο, Μπέκερ (61’ Μπαρενετσέα), Ογιαρθάμπαλ (77’ Αντρέ Σίλβα)

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Νταναρούμα – Χακίμι (83’ Σολέρ), Μπεράλντο, Ερναντέζ, Νούνο Μέντες (61’ Μουκιελέ) – Ζαΐρ Εμερί, Βιτίνια, Ρουίθ (77’ Ουγκάρτε) – Ντεμπελέ, Μπαρκολά (46’ Λι Κανγκ Ιν), Εμπαπέ

 

Μπάγερν Μονάχου-Λάτσιο 3-0

(39′, 66′ Κέιν , 45+2′ Μίλερ)

Η Μπάγερν επικράτησε με 3-0 της Λάτσιο, ανατρέποντας το 1-0 της Ρώμης, παρουσιάζοντας μία αισθητά βελτιωμένη εικόνα, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της, φτάνοντας έτσι στην πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Κορυφαίος του αγώνα ο Κέιν, σημειώνοντας δύο τέρματα και φωνάζοντας παρών σε ένα ματς με μεγάλο «πρέπει» για την ομάδα του Τούχελ, ενώ ο Τόμας Μίλερ σημείωσε το άλλο γκολ, έχοντας παράλληλα και εξαιρετική απόδοση.

Μόνιμη πηγή κινδύνων ο Λιρόι Σανέ για την άμυνα των Ιταλών, που πλήρωσαν τη φάση του 37ο λεπτού, όταν ο Ίμομπιλε έχασε σπουδαία ευκαιρία από κοντά και λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Κέιν άνοιξε το σκορ.

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Νόιερ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Γκερέιρο (78′ Ντέιβις), Πάβλοβιτς, Γκορέτσκα, Σανέ (89′ Λάιμερ), Μίλερ (78′ Τελ), Μουσιάλα (90+1′ Γκνάμπρι), Κέιν

Λάτσιο (Μαουρίτσιο Σάρι): Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Φουέντες, Ρομανιόλι, Πελεγκρίνι, Γκουεντουζί, Βεσίνο (61′ Κατάλντι) , Αλμπέρτο (80′ Καμάντα), Άντερσον (75′ Πέδρο), Ζακάνι (61′ Ίσακσεν), Ιμόμπιλε (61′ Καστεγιάνος)