Η Ρεάλ Μαδρίτης με ένα γκολ του Βινίσιους και ήρωα τον καλύτερο τερματοφύλακα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, τον Βέλγο Κουρτουά, νίκησε 1-0 στο Παρίσι την Λίβερπουλ και κατέκτησε το Champions League για τη σεζόν 2021-22 και το 14ο στην τροπαιοθήκη της!

Ads

Με σφραγίδα Κάρλο Αντσελότι αυτή η Ρεάλ, που ξέρει να κερδίζει και να τιμωρεί τον αντίπαλο, που βγάζει αυταπάρνηση και τεράστια ψυχικά αποθέματα. 
 
Σε ένα ματς με 23-3 τελικές εναντίον τους και οι Μαδριλένοι κατάφεραν να μη χάσουν, να σταθούν στα πόδια τους και να κερδίσουν για 8η σερί φορά σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
 
Υπενθυμίζεται πως ο Κάρλο Αντσελότι ξεπέρασε τους Πέισλι και Ζιντάν και έγινε πλέον ο μοναδικός προπονητής που έχει κατακτήσει 4 φορές το τρόπαιο του Champions League, με τον ομόλογό του Γιούργκεν Κλοπ, να μετράει πλέον 1 επιτυχία σε 4 παρουσίες του σε τελικό της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

 
Έμεινε με το «αχ» η σπουδαία Λίβερπουλ, που ήταν καθόλα ανώτερη στο παιχνίδι, έφτιαξε ένα τσουβάλι ευκαιρίες αλλά είδε τον ανίκητο Τιμπό Κουρτουά να μην της επιτρέπει να «αγγίξει» το Κύπελλο.
 
Το χρυσό γκολ της Ρεάλ σμειώθηκε στο 59ο λεπτό, όταν οι Μαδριλένοι έφυγαν ταχύτατα στην κόντρα-επίθεση, με τον Βαλβέρδε να κάνει τη σέντρα-σουτ και ο Βινίσιους σε κενή εστία στο ύψος του δευτέρου δοκαριού δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει σε κενή εστία για το 1-0.
 

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (77′ Kεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο (77′ Φιρμίνο), Σαλάχ, Λουίς Ντίας (65′ Ζότα)
 
Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Ανσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Μιλιτάο, Μεντί, Κασεμίρο, Μόντριτς (90′ Θεμπάγιος), Κρόος, Βαλβέρδε (85′ Καμαβινγκά), Βινίσιους (90′ Ροντρίγκο), Μπενζεμά

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπέν (Γαλλία)
Βοηθοί: Ντανός Νικολά και Γκρινγκόρ Σιρίλ (Γαλλία)
4ος Διαιτητής: Μπαστιέν Μπενουά (Γαλλία)
VAR: Μπρισάρ Ζερόμ (Γαλλία)