Η Ρεάλ Μαδρίτης και Νάπολι είναι οι ομάδες που εξασφάλισαν τα τελευταία (χρονικά) εισιτήρια, για τη συμμετοχή στα προημιτελικά του Champions League, έπειτα από τις χθεσινές νίκες τους απέναντι σε Λίβερπουλ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης αντίστοιχα.

Ads

Έτσι λοιπόν στους 8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα βρούμε, την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είναι και η μοναδική ισπανική ομάδα που συνεχίζει.

Έχουμε τρεις ιταλικές, τις Νάπολι, Ίντερ και Μίλαν. Κάτι ανάλογο είχε να συμβεί από τη σεζόν 2005/06, όταν και τότε είχαν βρεθεί στους “8” οι δύο ομάδες του Μιλάνου, ενώ η τρίτη ήταν η Γιουβέντους.

Υπάρχουν δύο εκπρόσωποι από την Αγγλία, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι και τέλος η Μπάγερν Μονάχου από τη Γερμανία και η Μπενφίκα από την Πορτογαλία συμπληρώνουν την οκτάδα.

Ads

Στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή (17 Μαρτίου στις 13:00), δεν υπάρχουν περιορισμοί. Κάτι που σημαίνει ότι ομάδες από την ίδια χώρα μπορούν να κληρωθούν μαζί και να τεθούν αντιμέτωπες, ενώ θα γίνουν γνωστές και οι διασταυρώσεις στα ημιτελικά.

Οι ομάδες των προημιτελικών

  • Μπενφίκα
  • Τσέλσι
  • Μπάγερν
  • Μίλαν
  • Μάντσεστερ Σίτι
  • Ίντερ
  • Ρεάλ
  • Νάπολι

Οι ημερομηνίες:

  • Κλήρωση προημιτελικών, ημιτελικών, τελικού: 17 Μαρτίου, 13:00
  • Πρώτοι προημιτελικοί: 11, 12 Απριλίου
  • Δεύτεροι προημιτελικοί: 18, 19 Απριλίου
  • Πρώτοι ημιτελικοί: 9, 10 Μαΐου
  • Δεύτεροι ημιτελικοί: 16, 17 Μαΐου
  • Τελικός: 10 Ιουνίου στις 22:00, στο στάδιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης

Νάπολι- Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-0
(45+2΄/53΄Όσιμεν, 64΄πεν. Ζιελίνσκι)

Το πρωτάθλημα Ιταλίας αποκλείεται αν το χάσει και πλέον κάνει όνειρα ακόμη και για την κορυφή της Ευρώπης. Η Νάπολι συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις και διαλύει κάθε αντίπαλο που βρίσκει στον διάβα της. Αυτή τη φορά η… άτυχη ήταν η Άιντραχτ που γνώρισε δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς, χάνοντας με 3-0 στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Τρίτη ιταλική ομάδα στους “8” η Νάπολι, κάνει… παρέα σε Μίλαν και Ίντερ, ενώ κοινό και των τριών είναι πως δεν δέχτηκαν ούτε ένα γκολ στα νοκ-άουτ ματς που έδωσαν φέτος ως τώρα!

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κιμ (66′ Ζεζούς), Ρούι, Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (74′ Εντομπελέ), Πολιτάνο (66′ Λοσάνο), Όσιμεν (81′ Σιμεόνε), Κβαρατσχέλια (74′ Έλμας)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Μπούτα, Τούτα, Εντικά, Λεντς (67′ Μαξ), Ρόντε (74′ Γιάκιτς), Σο, Κνάουφ (62′ Αλιντού), Γκέτσε, Καμάντα, Μπορέ

Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ 1-0
(78΄Μπενζεμά)

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας αβαντάζ το 5-2 του πρώτου αγώνα στο «Άνφιλντ», έκανε εξαιρετική διαχείριση στη ρεβάνς με τη Λίβερπουλ και εν τέλει έφτασε σε δεύτερη νίκη, αυτή τη φορά με 1-0, για να προκριθεί άνετα στα προημιτελικά του Champions League.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είδε τον Μπενζεμά να βρίσκει δίχτυα εκ νέου για να της χαρίσει τη νίκη, με τον Γάλλο διεθνή σταρ να αποτελεί τον «εφιάλτη» της Λίβερπουλ, καθώς έχει σκοράρει 8 φορές απέναντί της, τις περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Για 19η φορά σε προημιτελικά η Ρεάλ Μαδρίτης -από το 1992 και έπειτα- ενώ συνέχισε την παράδοση του όταν κερδίζει το πρώτο ματς προκρίνεται (27 στα 28 μετράει). Το συνολικό σκορ 6-2 των δύο αγώνων είναι το βαρύτερο που έχει υποστεί η Λίβερπουλ στην ιστορία της στα νοκ-άουτ του Champions League, ενώ οι -έξι- ευρωπαϊκοί αποκλεισμοί των “reds” με τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο έχουν έρθει μόνο από ισπανικές ομάδες!

Ρεάλ Μαδριτης (Κάρλο Ανσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (86′ Βάθκεθ), Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μόντριτς (82′ Θεμπάγιος), Καμαβινγκά, Κρόος (84′ Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Μπενζεμά (82′ Ροντρίγκο), Βινίσιους (84′ Ασένσιο)
 
Λίβερπουλ
(Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (90+1′ Τσιμίκας), Μίλνερ (73′ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Φαμπίνιο, Σαλάχ, Χάκπο (90+1′ Καρβάλιο), Ζότα (57′ Έλιοτ), Νούνιες (57′ Φιρμίνο)