Η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσαν σημαντικές νίκες στα πρώτα ματς των προημιτελικών, επί των Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ αντίστοιχα και πηγαίνουν στις ρεβάνς με προβάδισμα πρόκρισης, χωρίς ωστόσο να έχουν σκορ ασφαλείας και οι επαναληπτικοί της επόμενης Τετάρτης (14/4) αναμένονται άκρως ενδιαφέροντες.

Ads

Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ 3-1
(27′, 65′ Βινίσιους, 36′ Ασένσιο – 51′ Σαλάχ)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βινίσιους που σκόραρε δις και τον Ασένσιο να προσθέτει άλλο ένα, η εξαιρετική Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την τραγική Λίβερπουλ με 3-1 και πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League.

Ιστορικό ρεκόρ του Βινίσιους που έγινε ο νεότερος Βραζιλιάνος με 2 γκολ σε ένα νοκ-άουτ ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σπάζοντας αυτό του Κακά.

Ads

«Ναυάγιο» η άμυνα της Λίβερπουλ, κακό κοουτσάρισμα από τον Γιούργκεν Κλοπ που τον «κλείδωσε» ο Ζινεντίν Ζιντάν και έδειξε στην «βασίλισσα» τον δρόμο της πρόκρισης.
Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο το έργο των «reds» σε μια εβδομάδα στο «Άνφιλντ», ωστόσο εάν παρουσιάσουν εικόνα σαν τη σημερινή δεν έχουν τύχη, με τη Ρεάλ να δείχνει τα δόντια της λίγες ημέρες πριν το «clasico».

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βάθκεθ, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Κρόος, Καζεμίρο, Μόντριτς, Ασένσιο (70′ Φ. Βαλβέρδε), Μπενζεμά, Βινίσιους (85′ Ροντρίγκο)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Καμπάκ (81′ Φιρμίνο), Φίλιπς, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (42′ Tιάγκο Αλκάνταρα), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Ζότα (81′ Σακίρι), Μανέ

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

Μάντσεστερ Σίτι-Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1
(19′ Ντε Μπρούινε, 90′ Φόντεν – 84′ Ρόις)

Προβάδισμα πρόκρισης μεν, ισχνό δε για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε 2-1 της Ντόρτμουντ στο «Έτιχαντ» για τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στα προημιτελικά του Champions League.

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο ματς στο πρώτο μέρος. Οι «πολίτες» με ηγέτη τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος είχε κάνει το 1-0 στο 19′, φόρτσαραν στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει το παιχνίδι.

Ωστόσο, ο Ρόις τους άγχωσε με την ισοφάριση στο 84′, μέχρι να τους βάλει εκ νέου μπροστά ο Φόντεν στο 90′. Με τα πάντα να μένουν ανοιχτά εν όψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (14/4).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κανσέλο, Ρόντρι, Γιντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπράινε, Φόντεν, Σίλβα (59′ Γκαμπριέλ Ζεσούς)

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτς, Μορέι (81′ Μουνιέ), Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ, Τζαν, Νταούντ (81′ Ντιλέινι), Κνάουφ (63′ Ρέινα), Χάλαντ, Ρόις

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης