Βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των ποδοσφαιρόφιλων, η φετινή προημιτελική φάση του Champions League, καθώς το ένα απίθανο ματς διαδέχεται το άλλο, με πολλά και φανταστικά γκολ, ανατροπές και εναλλαγές συναισθημάτων.

Ads

Στις χθεσινοβραδινές ρεβάνς, η Παρί Σεν Ζερμέν προκρίθηκε θριαμβευτικά στα ημιτελικά, νικώντας 4-1 την Μπαρτσελονα μέσα στη Βαρκελώνη, ανατρέποντας το εις βάρος της 3-2 του πρώτου αγώνα στο Παρίσι και η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε 4-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τους 4 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, για πρώτη φορά από το 2013.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα έξι παιχνίδια των προημιτελικών, έχουν σημειωθεί 29 γκολ (μόνο χθες σε δύο ματς μπήκαν 11 ! ) και έπεται συνέχεια, καθώς σήμερα παίζουν Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου-Άρσεναλ.

Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ θα βρεθούν πλέον αντιμέτωποι στα ημιτελικά, με φόντο το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, την 1η Ιουνίου στο Γουέμπλεϊ.

Ads

Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

((12′ Ραφίνια / 40′ Ντεμπελέ, 54′ Βιτίνια, 61′ πέν., 88′ Εμπαπέ)

Η Παρί βρέθηκε πίσω στο σκορ, έχοντας και την ήττα με 3-2 του πρώτου ματς, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Αραούχο και με σπουδαίο Εμπαπέ νίκησε 4-1 την Μπαρτσελόνα και πήρε το εισιτήριο για τους «4».

Καθοριστικό ρόλο για την έκβαση της αναμέτρησης έπαιξε η αποβολή του Αραούχο στο ημίωρο, με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους που βρήκε, πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα: από ένα οι Ντεμπλέ και Βιτίνια, ενώ ο σούπερ σταρ, Κιλιάν Εμπαπέ, σημείωσε δύο γκολ και έκανε ακόμη ένα βήμα για τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να αποχωρήσει από το Παρίσι στο τέλος της σεζόν, έχοντας σηκώσει την κούπα του Champions League.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Κανσέλο (82′ Φέλιξ) – Γκιντογκάν, Ντε Γιονγκ (82′ Φερμίν Λόπεθ), Πέδρι (62′ Φεράν Τόρες) – Γιαμάλ (34′ Ινίγο Μαρτίνεθ), Ραφίνια, Λεβαντόφσκι

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα – Χακίμι, Μαρκίνιος, Λούκας Ερναντέζ, Μέντες – Φαμπιάν Ρουίθ (77′ Ασένσιο), Ζαΐρ-Εμερί (80′ Ουγκάρτε), Βιτίνια – Ντεμπελέ (88′ Κολό Μουανί), Μπαρκολά (77′ Λι Κανγκ Ιν), Εμπαπέ

 

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Ατλέτικο Μαδρίτης 4-2

((34′ Μπραντ, 39′ Μάατσεν, 71′ Φίλκρουγκ, 74′ Ζάμπιτσερ / 49′ αυτ. Χούμελς, 64′ Κορέα)

Σε έναν ακόμα συγκλονιστικό προημιτελικό, η Ντόρτμουντ επικράτησε 4-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά με συνολικό σκορ 5-4.

Οι Βεστφαλοί βρέθηκαν σε θέση πρόκρισης ανατρέποντας το εις βάρος τους 2-1 από τον πρώτο αγώνα με δύο γκολ των Μπραντ (34’) και Μάατσεν (39’) στο πρώτο ημίχρονο, όμως είδαν την Ατλέτικο να αντιδρά και να ισοφαρίζει με αυτογκόλ του Χούμελς (49’) και γκολ του Κορέα (64’), πριν οι Φούλκρουγκ (71’) και Σάμπιτσερ (74’) ολοκληρώσουν την ανατροπή, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

 

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Τέρζιτς): Κόμπελ – Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν – Σάμπιτσερ, Τσαν – Αντεγέμι (66′ Γκίτενς), Μπραντ (90΄Ρόις), Σάντσο (86′ Οζκάν) – Φούλκρουγκ

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ – Μολίνα (46′ Μπάριος), Βίτσελ, Χιμένες, Ερμόσο, Αθπιλικουέτα (46′ Ρικέλμε) – Γιορέντε, Κόκε, Ντε Πολ (84′ Σαούλ) – Γκριζμάν, Μοράτα (46′ Κορέα)