Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισαν τα άλλα δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά του Champions League, με την ολοκλήρωση των ρεβάνς σε Αγγλία και Ισπανία.

Ads

Έτσι τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι:

  • Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης
  • Λίβερπουλ-Βιγιαρεάλ

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν το διήμερο 26/27 Απριλίου και οι επαναληπτικοί 3/4 Μαΐου.

Λίβερπουλ-Μπενφίκα 3-3
(21΄Κανατέ, 55΄, 65΄Φιρμίνο – 32΄Ράμος, 73΄Γιάρεμτσουκ, 82΄ Νούνιες)

Ads

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που πανηγύρισε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League κόντρα στη Μπενφίκα, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ. Το ματς έληξε 3-3 και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 3-1 στο Ντα Λουζ, πήρε το εισιτήριο για τους τέσσερις της διοργάνωσης.

Ένα μαγικό βράδυ έζησε ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος ανακηρύχτηκε δικαίως Man of the Match, καθώς ήταν καθοριστικός μοιράζοντας δύο ασίστ και έχοντας γενικώς καταπληκτική παρουσία.

 

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε δια πυρός και σιδήρου από τη Μαδρίτη και το 0-0 με την Ατλέτικο, σε συνδυασμό με τη νίκη στην Αγγλία, τη στέλνει στα ημιτελικά του Champions League, απέναντι στη Ρεάλ.

Η Ατλέτικο έκανε τελικές, πήρε κόρνερ, έκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι στο γήπεδό της σχεδόν για ένα ημίχρονο, έκανε καμίνι το “Γουάντα Μετροπολιτάνο” με 65.000 φιλάθλους, όμως δεν κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ που θα άλλαζε τα πάντα, σε ένα ματς που στο τέλος η ένταση έφτασε στο «κόκκινο» με αποβολή του Φελίπε, σύρραξη, κίτρινη στον Σιμεόνε, καθυστερήσεις και τελικά λύτρωση για τους «πολίτες» που πανηγύρισαν δεόντως την πρόκριση.