Ανοιχτή την υπόθεση της πρόκρισης στα προημιτελικά, άφησαν οι σημερινές τελευταίες αναμετρήσεις της φάσης των 16 του Champions League.

Ads

Ίντερ-Πόρτο 1-0
(86΄Λουκάκου)

Με χρυσή αλλαγή τον Ρομέλου Λουκάκου, η Ίντερ έκαμψε την αντίσταση της Πόρτο (1-0) και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους 8 της διοργάνωσης, ωστόσο ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αντρέ Ονανά.

Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας έκανε ορισμένες εκπληκτικές επεμβάσεις και έδωσε τη δυνατότητα στον Βέλγο επιθετικό (που μπήκε αλλαγή στο 58′) να κάνει τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, που θα λύσουν οριστικά την υπόθεση πρόκριση στις 14 Μαρτίου στο “Ντραγκάο”.

Ads

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Σκρίνιαρ (81′ Ντούμφρις), Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μικχιταργιάν (72′ Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (58′ Γκόζενς), Μαρτίνες, Ντζέκο (58′ Λουκάκου)

Πόρτο (Σέρζιο Κονσεϊσάο): Ντιέγκο Κόστα, Μάριο (90+2′ Μπόρχες), Πέπε, Μαρκάνο, Σανουσί, Οτάβιο, Ουρίμπε, Γκρούγιτς, Γκαλένο (51′ Εβαλίνσον), Ταρεμί (83′ Γουέντελ), Πεπέ

Λειψία-Μαντσεστερ Σίτι 1-1
(70΄ Γκβάρντιολ – 27΄Μάχρεζ)

Ανοικτούς λογιαριασμούς άφησε το πρώτο παιχνίδι μεταξύ της Λειψίας και της Μάντσεστερ Σίτι για τους «16» του Champions League, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1. Έτσι τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Έτιχαντ» στις 14 Μαρτίου.

Παιχνίδι χωρίς πολύ ρυθμό στο ξεκίνημα, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να προηγείται στο 27′ με τον Μάχρεζ, να χάνει κάποιες ευκαιρίες έκτοτε, αλλά και να βλέπει τους γηπεδούχους να ξυπνούν στο δεύτερο μέρος.

Φυσικά, το σύνολο του Μάρκο Ρόζε βοηθήθηκε από την αλλαγή Χένρικς, ο οποίος έδωσε πνοή. Εντέλει, το γκολ ισοφάρισης ήρθε από τον Γκβάρντιολ στο 70′.

Αξιοσημείωτο πως ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έκανε καμία αλλαγή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Μπλάζβιτς – Κλόστερμαν (46′ Χένρικς), Ορμπάν, Γκβάρντιολ, Χάλστενμπεργκ (89′ Ράουμ)- Λάιμερ, Σλάγκερ (82′ Χαϊντάρα) – Σομποζλάι, Φόρσμπεργκ (66′ Ενκουκού), Βέρνερ – Αντρέ Σίλβα (82′ Πόουλσεν)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Γουόκερ, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ – Γκιντογκάν, Ρόδρι – Μάχρεζ, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις – Χάαλαντ