Η κάτοχος του τίτλου Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης, είναι οι επόμενες δύο ομάδες μετά τις Μπάγερν και Παρί Σεν Ζερμέν, που εξασφάλισαν το εισιτήριο τους για τους 8 του Champions League, μετά τη νίκη 3-1 της πρώτης επί της Κοπεγχάγης και την ισοπαλία 1-1 της «Βασίλισσας» με τη Λειψία.

Ads

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ρεάλ Μαδρίτης-Λειψία 1-1

(65΄Βινίσιους – 68΄Ορμπάν)

Στην επέτειο των 122 χρόνων από την ίδρυσή της, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι τα χρειάστηκε από την εξαιρετική Λειψία, με τους «μερένχες» αφενός να βλέπουν να τους χαρίζεται αποβολή του Βινίσιους στο 54′, και αφετέρου την τύχη να τους χαμογελά στο 90+2′ με το δοκάρι να σταματά το σουτ του Ντάνι Όλμο, με το καταπληκτικό ματς στο «Μπερναμπέου» να ολοκληρώνεται κάπως έτσι με το τελικό 1-1.

 

Σε συνδυασμό με τη νίκη της στον πρώτο αγώνα στη Γερμανία (1-0), η «Βασίλισσα» πήρε την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης, σε ένα ζευγάρι που πάντως οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Ads

Το γκολ για τη Ρεάλ πέτυχε ο Βινίσιους στο 65′ από τρομερή κάθετη του Μπέλιγχαμ, με τους Γερμανούς να απαντούν στο 68′ με την κεφαλιά του αρχηγού τους, Ορμπάν.

 

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λουνίν, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Τσουαμενί, Κρόος (78′ Μόντριτς), Καμαβινγκά (46′ Ροντρίγκο), Βαλβέρδε, Μπέλιγχαμ (85′ Χοσέλου), Βινίσιους

Λειψία (Μάρκο Ρόζε):Γκούλατσι, Χένριχς, Όρμπαν, Λουκεμπά, Ράουμ, Όλμο, Χαϊνταρά (90′ Καμπλ), Σλάγκερ (85′ Έλμας), Σίμονς, Σέσκο (85′ Μπαουμγκάρτνερ), Οπέντα (77′ Πόουλσεν)

 

Μάντσεστερ Σίτι-Κοπεγχάγη 3-1

(5΄ Ακάνζι, 9΄ Άλβαρες, 45+3΄ Χάαλαντ – 29΄ Ελιουνούσι)

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν αντιμετώπισε προβλήματα ούτε στην εντός έδρας αναμέτρησή της με την Κοπεγχάγη, επικρατώντας ξανά με 3-1 και πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους «8» με συνολικό σκορ 6-2, ενώ παράλληλα ξεκούρασε βασικούς της ενόψει του κυριακάτικου (10/3, 17:45) ντέρμπι κορυφής της Premier League, κόντρα στη Λίβερπουλ.

Έχοντας ήδη το υπέρ της 3-1 από το παιχνίδι της Δανίας, η ομάδα του Γκουαρδιόλα γκρέμισε και τις τελευταίες ελπίδες των αντιπάλων της πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα στο «Έτιχαντ», με τους Ακάνζι (5’) και Άλβαρες (9’) να κάνουν το 2-0. Ο Ελιουνούσι μείωσε για τους φιλοξενούμενους στο 29’, αλλά ο Χάαλαντ πέτυχε το 41ο του γκολ στου Champions League, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (45’+3’).

Έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι φτάνει για έκτη συνεχόμενη σεζόν στην προημιτελική φάση του Champions League, συνεχίζοντας ακάθεκτη την προσπάθειά της για να διατηρήσει τα σκήπτρα της, ενώ η Κοπεγχάγη μπορεί να μην μπόρεσε να κοντράρει την ποιότητα της αντιπάλου της, αλλά αποχαιρετά με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση.

 

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα,): Έντερσον, Λιούις, Ακάντζι, Ντίας (68’ Στόουνς), Γκβάρντιολ, Ροντρίγκο (46’ Γκόμες), Κόβασιτς, Μπομπ, Άλβαρεζ, Νούνες (75’Χάμιλτον), Χάαλαντ (88’ Ράιτ)

Κοπεγχάγη (Νέεστρουπ): Γκραμπάρα, Άνκερσεν, Γέλερτ (78’ Μέλινγκ), Βάβρο, ΜακΚίνα, Ντικς,  Φρόχολντ (58’ Μάτσον), Όσκαρσον (68’ Κορνέλιους), Κλεμ (68’ Χόιλουντ), Ατσουρί (58’ Μπάρντζι), Ελιουνούσι