Η Λίβερπουλ είναι η πρώτη ομάδα που έκλεισε θέση στο μεγάλο τελικό του Champions League στο Παρίσι (28/5), καθώς νίκησε και στην Ισπανία την αξιόμαχη Βιγιαρεάλ με 3-2 (συνολικό σκορ 5-2), αφού τα «χρειάστηκε» στο α΄ημίχρονο που το «κίτρινο υποβρύχιο» την στρίμωξε για τα καλά και προηγήθηκε με 2-0.

Ads

Ήταν ένας απόλυτα συναρπαστικός ημιτελικός, τουλάχιστον μέχρι το 74΄όταν ο Μανέ έκανε την ολική ανατροπή υπέρ της Λίβερπουλ, με το πρώτο ημίχρονο να δημιουργεί προσδοκίες ακόμη και για την έκπληξη, όταν η Βιγιαρεάλ είχε σκορ παράτασης (2-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η Λίβερπουλ ήταν η γνωστή ποδοσφαιρική μηχανή του Γιούργκεν Κλοπ και με την είσοδο του Ντίας να είναι καταλυτική, δεν άφησε περιθώρια στη Βιγιαρεάλ κάνοντας την απόλυτη ανατροπή μέσα σε 12 λεπτά.

Ο Κώστας Τσιμίκας που μπήκε αλλαγή κόντρα στην Βιγιαρεάλ, μπορεί να περηφανεύεται πως θα είναι μόλις ο δεύτερος Έλληνας που θα αγωνιστεί σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετά τον Άκη Ζήκο το 2004.

Τότε η Μονακό είχε αντιμετωπίσει την Πόρτο, με την ομάδα του Έλληνα μέσου να χάνει το τρόπαιο. Αυτό σημαίνει πως ο Τσιμίκας θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία, αν η Λίβερπουλ σηκώσει το τρόπαιο, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα έχει κατακτήσει το Champions League.

Ads

Αυτός θα είναι ο 10ος τελικός για τους «κόκκινους» (έχουν 6 κατακτήσεις), που θα μάθουν τον αντίπαλο τους αύριο (Τετάρτη 4/5), μετά το τέλος του άλλου ημιτελικού Ρεάλ-Μάντσεστερ Σίτι (3-4).

Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ 2-3
(3΄Ντιά, 41΄Κοκλέν – 62΄Φαμπίνιο, 67΄Ντίας, 74΄Μανέ)

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ (79′ Οριέ), Τόρες, Εστουπινιάν (79′ Τριγκέρος), Λο Σέλσο, Παρέχο, Καπού, Κοκλέν (68′ Κοκλέν), Ζ. Μορένο (68′ Τσουκουέζε), Ντιά (79′ Αλκάθερ)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (79′ Τσιμίκος), Φαμπίνιο (84′ Μίλνερ), Κεϊτά (79′ Χέντερσον), Τιάγκο (79′ Τζόουνς), Σαλάχ, Μανέ, Ζότα (46′ Ντίας)