Ξάφνιασε ο προπονητής του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, αφήνοντας έξω τον Πάντελιτς, όμως «καθάρισε» ο Βέλγος Μιραλάς με δύο γκολ. Ο Ολυμπιακός είχε και χαμένο πέναλτι.

Ads

Εκρηκτικό πρώτο 25λεπτο για τον Ολυμπιακό, που προηγήθηκε με 2-0 αλλά στη συνέχεια χαλάρωσε υπερβολικά.

Ο Ούμπιδες έβαλε σε μπελάδες τους γηπεδούχους στο 71′, ο Ριέρα άγχωσε τον κόσμο με το χαμένο πέναλτι στο 82′, ο κορυφαίος του αγώνα, Κέβιν Μιραλάς, “κλείδωσε” το τρίποντο στο 90+1′ ύστερα από την υπέροχη ασίστ του Φετφατζίδη.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αιφνιδίασε αφήνοντας στον πάγκο τον Μάρκο Πάντελιτς και χρησιμοποιώντας τον Κέβιν Μιραλάς, μην έχοντας κλασικό σέντερ φορ στην αρχική ενδεκάδα.

Ads

Από εκεί και πέρα, ο Νικοπολίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος και Μπράβο συνέθεσαν την αμυντική τετράδα.

Ο Ντουντού ανέλαβε καθήκοντα αμυντικού χαφ, οργανωτής ο Ιμπαγάσα και στις πτέρυγες Ρόμενταλ και Ριέρα. Ο Φουστέρ ήταν εκείνος που έπαιξε πίσω από τον Μιραλάς.

Ιδανικό ξεκίνημα με γρήγορο γκολ

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στον αγώνα με κεκτημένη ταχύτητα από το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, επιδιώκοντας το γρήγορο γκολ, κάτι που κατάφεραν στο 7’.

Ο Ντουντού έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ιμπαγάσα, ο Γιακούμποβιτς αιφνιδιάστηκε και ο Τοροσίδης με εξ επαφής προβολή άνοιξε το σκορ.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός και 2-0 στο 21’

Οι Πειραιώτες ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και πιέζοντας ψηλά τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη, που δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Νικοπολίδη.

Ο Μιραλάς ήταν ιδιαίτερα κεφάτος και με τη διεισδυτικότητά του δημιουργούσε διαρκώς προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενουμένων, πριν χριστεί σκόρερ στο 21’ με αρκετή δόση τύχης.

Ο Φουστέρ σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Βέλγο, ο Ψυχογιός δεν μπόρεσε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή και το 2-0 ήταν γεγονός για τον Ολυμπιακό.

Το ημίωρο έκλεισε με τους «ερυθρολεύκους» να έχουν 12 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις μίας των Βολιωτών, ενδεικτικό της απόλυτης κυριαρχίας των γηπεδούχων.

«Έκατσε» στο τελευταίο τέταρτο

Μετά το 30’ ο Ολυμπιακός κατέβασε… ταχύτητα, χαλάρωσε, χωρίς ωστόσο οι παίκτες του Τσιώλη να καταφέρουν να κάνουν κάτι σημαντικό.

Μια προβολή του Μόνχε στις καθυστερήσεις που πέρασε δίπλα από την εστία του Νικοπολίδη ήταν ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Βολιώτες.

Υπεροχή μεν, αστοχία δε

Το 2-0 είχε απελευθερώσει τους παίκτες του Βαλβέρδε από το άγχος της νίκης και αυτό που έψαξαν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν το τρίτο τέρμα, για να «κλειδώσουν» τους τρεις βαθμούς.

Ωστόσο, ο Ρόμενταλ στο 52’ νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Γιακούμποβιτς, ενώ στο 63’ ο Μιραλάς έκανε υπέροχη προσπάθεια, το πλασέ του όμως έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ανέβηκε ο Βόλος και έξοχο γκολ

Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεφτε, κάτι που εκμεταλλεύθηκε ο… συνονόματος του Βόλου.

Στο 71’ η μπάλα κρύφτηκε από τους παίκτες του Τσιώλη, με τρία συνεχή τακουνάκια, προτού ο Ούμπιδες με προβολή σε κενή εστία ξαναδώσει ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ο Βαλβέρδε, που αντικατέστησε τον Ιμπαγάσα με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, πέρασε τον Φετφατζίδη αντί του Ρόμενταλ για να υπάρξει μια αφύπνιση, καθώς η απόδοση των γηπεδούχων ολοένα και έπεφτε.

Χαμένο πέναλτι από Ριέρα

Στο 82’ ο Μιραλάς κέρδισε πέναλτι και την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Άλμπερτ Ριέρα. Ο Ισπανός, όμως, έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ και το παιχνίδι δεν τελείωσε.

Η έξοδος του Ιμπαγάσα από το ματς αποδείχθηκε λανθασμένη επιλογή του Βαλβέρδε, καθώς οι Πειραιώτες κόπηκαν στα δύο, με το άγχος να περισσεύει.

Ο «Φέτφα» την ασίστ, ο Μιραλάς το 3-1

Ωστόσο, ο τελευταίος λόγος ανήκε στον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο ταλαντούχος μέσος έδωσε συστημένη ασίστ στον Μιραλάς, με τον Βέλγο να σκοράρει για δεύτερη φορά στο 90+1’.

Πλέον, όλα είχαν τελειώσει και έστω και με αρκετή δυσκολία ο Ολυμπιακός έμεινε στην κορυφή με 12 βαθμούς.

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Ιμπαγάσα (69′ Γ. Παπαδόπουλος), Ρόμενταλ (76′ Φετφατζίδης), Ριέρα (89′ Χολέμπας), Φουστέρ, Μιραλάς

Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Ψυχογιός (64′ Καμπάνταης), Ζαραδούκας, Τομάς, Σανκαρέ, Ρόκας, Αλβάρες, Κάστρο (27′ Μπρέσκα), Μόνχε, Ούμπιντες, Σολάκης (53′ Καπετάνος).

Πηγή: Sportdog.gr