Tα… φίδια έζωσαν την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και τον Σοφοκλή Πιλάβιο, καθώς κάθε άλλο παρά βέβαιη είναι η επέκταση του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος με την ΕΠΟ. Ο προπονητής της Εθνικής άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της απόσυρσης από τους πάγκους, σε συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manha.

Ads

“Δεν έχω αποφασίσει αν θα δεχθώ την πρόταση της ομοσπονδίας. Σίγουρα όμως θα το κάνω πριν το EURO 2012. Μπορεί να το κάνω σε ένα μήνα ή και σε μία εβδομάδα από σήμερα. Έχω σκεφτεί και την περίπτωση να σταματήσω εδώ την καριέρα μου. Όλα είναι ανοικτά. Για την ώρα, το μόνο σίγουρο είναι πως έχω πρόταση από την ομοσπονδία της Ελλάδας”, είπε ο Σάντος.

Ο Πορτογάλος κόουτς τόνισε ότι έχει σχέση πάθους με τους Έλληνες και πρόσδεσε: “Κάποια πράγματα γίνονται και δεν μπορείς να τα εξηγήσεις εύκολα. Όλα άρχισαν λίγο μετά την έλευσή μου στην Ελλάδα το 2001. Τρεις μήνες μετά την παρουσία μου στην ΑΕΚ, αρχίσαμε να έχουμε αυτή τη σχέση που συνεχώς αναπτύσσεται”.

Η οικονομική κρίση στην ελλάδα είναι θέμα συζήτησης στο εξωτερικό και ο Φερνάντο Σάντος δεν θα μπορούσε να μην τη σχολιάσει: “Η κρίση είναι αισθητή γιατί επηρεάζει τον κόσμο. Οι παίκτες και οι προπονητές δεν είναι λιγότερο πολίτες από τους υπόλοιπους. Έχουν οικογένειες και φίλους που περνούν δύσκολες καταστάσεις. Στο ποδόσφαιρο, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα πράγματα και δημιουργεί προβλήματα στους συλλόγους. Έχω την ίδια ανησυχία κι εγώ”.

Ads