Ο πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ εξαπέλυσε το Σάββατο δριμύτατη επίθεση εναντίον του συνόλου της UEFA, όσο και κατά του Μισέλ Πλατινί, στον απόηχο της επανεκλογής του για πέμπτη συνεχή θητεία στο «τιμόνι» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, κάνοντας λόγο για «μίσος» προς το πρόσωπό του.

Ads

«Το μίσος αυτό προέρχεται όχι μόνο από ένα πρόσωπο στην UEFA, αλλά από έναν οργανισμό, την UEFA, η οποία δεν έχει καταλάβει ότι έγινα πρόεδρος το 1988», δήλωσε ο Μπλάτερ, μιλώντας στον ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό RTS.

Ο ίδιος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του και για τον επικεφαλής της UEFA Μισέλ Πλατινί, ο οποίος είχε ζητήσει την παραίτησή του. «Συγχωρώ όλο τον κόσμο, αλλά δεν ξεχνώ», είπε με νόημα για τον Πλατινί ο Μπλάτερ και σημείωσε: «Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την UEFA και η UEFA δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εμάς».

Όσον αφορά την αμερικανική δικαστική έρευνα η οποία οδήγησε στη σύλληψη επτά αξιωματούχων της FIFA στη Ζυρίχη την Τετάρτη, ο 79χρονος Ελβετός εξέφρασε τη λύπη του: «Υπάρχουν σημάδια που δεν μπορεί να είναι λανθασμένα: οι Αμερικανοί ήταν υποψήφιοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και έχασαν (…) Εάν οι Αμερικανοί έχουν να κάνουν με οικονομικά αδικήματα ή του κοινού ποινικού δικαίου που αφορούν Βορειοαμερικανούς ή Νοτιοαμερικανούς πολίτες, τους συλλαμβάνουν εκεί, όχι στη Ζυρίχη ενώ διεξάγεται ένα συνέδριο».

Ads

Και πρόσθεσε: «Μην ξεχνάτε ότι οι ΗΠΑ είναι ο υπ’ αριθμόν ένα χορηγός του χασεμιτικού βασιλείου, συνεπώς του (ηττημένου) αντιπάλου μου (πρίγκιπα Άλι), η υπόθεση βρωμάει».