Όσοι παρακολουθούσαν το Grand Prix της Μελβούρνης πάγωσαν μόλις είδαν την σφοδρή σύγκρουση των μονοθέσιων του Φερνάντο Αλόνσο και του Εστέμπαν Γκουτιέρες.

Ads

Ο Ισπανός πιλότος σε μια προσπάθεια προσπέρασης χτύπησε με την δεξιά ρόδα, την πίσω αριστερή του Εστέμπαν Γκουτιέρες. Το μονοθέσιό του βγήκε εκτός πίστας, εκτοξεύτηκε στον αέρα και κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο.

Το βίντεο από τη σύγκρουση:

«Μετά από μια τέτοια σύγκρουση δεν ξέρεις πού βρίσκεσαι. Βλέπεις μια τον ουρανό, μια το έδαφος και τα έχεις χαμένα. Όταν το μονοθέσιο σταμάτησε βρήκα λίγο χώρο και κατάφερα να βγω, προκειμένου όσοι παρακολουθούσαν να μην ανησυχούν. Ένιωσα σαν να ήμουν για ώρα στον αέρα, πολύ περισσότερο από όσο φάνηκε. Ήταν τρομακτικό. Πάντως είμαι καλά. Μετά από ένα τέτοιο ατύχημα είσαι ευγνώμων και μόνο που είσαι καλά», δήλωσε ο Φερνάντο Αλόνσο, οδηγός της McLaren.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους υπογράμμισε πως «το γεγονός ότι είμαστε ζωντανοί, οφείλεται στην ασφάλεια αυτών των αυτοκινήτων. Ηταν μία συγκλονιστική στιγμή και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ και στέκομαι μπροστά σας. Είμαι ευγνώμων στην FIA, γιατί τα μέτρα ασφαλείας που τηρεί και επιβάλει, είναι ο λόγος που είμαι ζωντανός».

Ads

Από την πλευρά του ο Γκουτιέρες τόνισε: «Φοβήθηκα πολύ. Βγήκα από το αυτοκίνητο μου το ταχύτερο δυνατό κι έτρεξα προς το μέρος του. Μιλήσαμε πολύ. Ειμαστε πραγματικά σοκαρισμένοι και οι δύο. Δεν θεωρώ πως φέρω ευθύνη. Ήμουν στη γραμμή μου και φρέναρα. Πρέπει να δω το βίντεο για να καταλάβω καλύτερα τι συνέβη».