Με τέσσερα σημαντικά διπλά και δύο αναμενόμενους άσσους ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική της Basket League.

Ads

Κατ΄αρχήν στην Περιβόλα, μετά από τρεις μήνες και επτά διαδοχικές ήττες, ο Ηρακλής πανηγύρισε μια νίκη. Η ομάδα του Κώστα Μέξα δεν πτοήθηκε από το γεγονός πως είδε τον Απόλλωνα Πάτρας να ισοφαρίζει δις στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και της πρώτης παράτασης, είχε περισσότερες επιλογές στην επίθεση και τελικά πήρε τη νίκη, χαμογελώντας για πρώτη φορά μέσα στο 2022.

Από την άλλη οι μελανόλευκοι του Νίκου Βετούλα, έχασαν την ευκαιρία να “καθαρίσουν” επί της ουσίας με την εξασφάλιση της παραμονής, δεδομένου ότι μετά από αυτή την ήττα παραμένουν κοντά στη επικίνδυνη ζώνη.

Το ντεμπούτο του Κούρο Σεγούρα στον πάγκο της ΑΕΚ συνδυάστηκε μ’ ένα πολύ σπουδαίο διπλό στη Ρόδο. Η Ένωση ήταν η τρίτη ομάδα που βρήκε νίκη στην έδρα του Κολοσσού, ύστερα από τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ads

Η επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου συνοδεύτηκε από άνετη νίκη για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ιωνικός παρατάχθηκε με υπηρεσιακό προπονητή (Άγγελος Τσίκληρας) και μόλις οκτώ παίκτες, λύγισε από το Λαύριο.

Αυτή ήταν η ένατη διαδοχική ήττα στην Α1 για τον Ιωνικό, που αγνοεί τη χαρά της νίκης από τις 12 Δεκεμβρίου 2021. Από την άλλη, το Λαύριο πήρε μια πολύτιμη νίκη στην προσπάθεια που κάνει για είσοδο στα play-offs.

Παρά την απουσία του αρχισκόρερ του Ολιβιέ Χάνλαν, ο Άρης επικράτησε του Προμηθέα Πάτρας,  φτάνοντας τις οκτώ νίκες στην Basket League, οι επτά εξ αυτών εντός έδρας.

Τέλος ο Ολυμπιακός σημείωσε άνετη και εμφατική νίκη απέναντι στο Περιστέρι κι έφτασε τις 15 νίκες σε 16 αγώνες στο πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα

Απόλλων Πατρών – Ηρακλής 89-95 (β΄παρ. 67-67 κ.δ.)

Ιωνικός – Λαύριο 84-91

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 77-67

Κολοσσός – ΑΕΚ 62-65

Άρης – Προμηθέας 76-73

Ολυμπιακός – Περιστέρι 104-85

Ρεπό: Λάρισα

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη 20η αγωνιστική

  • Προμηθέας – Ιωνικός 2/4 στις 17:00
  • Ηρακλής – Άρης 2/4 στις 20:00
  • Λαύριο – Κολοσσός 3/4 στις 17:00
  • ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3/4 στις 17:00
  • Περιστέρι – Λάρισα 3/4 στις 20:00
  • ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 4/4 στις 17:00

Ρεπό: Απόλλων Πάτρας