Με τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Πάτρα επί του ουραγού Απόλλωνα, ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική της Basket League, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη μάχη των ομάδων για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, εν όψει play-offs και play-outs.

Ads

Εκτός του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού και του δεύτερου Ολυμπιακού, που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα αποτελέσουν και πάλι το ζευγάρι των τελικών, υπάρχουν δύο γκρουπ ομάδων που παλεύουν για διαφορετικούς στόχους.

Περιστέρι, Προμηθέας, Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ίσως Κολοσσός, διεκδικούν είσοδο ή την καλύτερη δυνατή θέση στην εξάδα (play-offs), ενώ οι υπόλοιπες αποφυγή του υποβιβασμού, με τον Απόλλωνα Πάτρας να είναι στη δυσχερέστερη θέση.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις επιτυχίες, μετά από τρεις σερί ήττες, στην πρώτη παρουσία του Ηλία Ζούρου στον πάγκο της, το Λαύριο σημείωσε πολύ σημαντική νίκη επί του Προμηθέα, που αποτελεί και τη μίνι έκπληξη της αγωνιστικής και ο Άρης νίκησε, βάζοντας τέλος σε μία απίστευτα αρνητική παράδοση απέναντι στον Κολοσσό, καθώς μετρούσε έξι σερί ήττες από την ομάδα της Ρόδου στο Αλεξάνδρειο!

Ads

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Καρδίτσα – ΑΕΚ 86-95

 

Λαύριο – Προμηθέας 89-84

 

Περιστέρι – Μαρούσι 95-72

 

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 77-62

 

Άρης – Κολοσσός Ρόδου 98-91

 

Απόλλων Πατρών – Παναθηναϊκός 55-87

 

Η βαθμολογία

Η επόμενη (16η) αγωνιστική

Σάββατο 3/2

  • Κολοσσός Ρόδου – ΑΕΚ (16:00)
  • ΠΑΟΚ – Απόλλων Πάτρας (17:15)

Κυριακή 4/2

  • Προμηθέας Πάτρας – Ολυμπιακός (17:15)
  • Καρδίτσα – Περιστέρι (20:15)

Δευτέρα 5/2

  • Παναθηναϊκός – Άρης (17:15)
  • Μαρούσι – Λαύριο (20:15)