Ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου της Basket League έφτασε ο Παναθηναϊκός, μετά από την εντός έδρας νίκη του επί του Λαυρίου με 105-69 (βάζοντας φρένο στην ξέφρενη πορεία του), για την 21η αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Ads

Οι πράσινοι “χρωστούν” τρεις αγώνες (με Προμηθέα, Ηρακλή και ΠΑΟΚ) και έχουν το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην 22η αγωνιστική, πήραν τη διαφορά από το Λαύριο και συνεχίζουν.

Ο ΠΑΟΚ κλείδωσε τη θέση του στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης χάρη στη νίκη που πέτυχε σε βάρος του Περιστερίου, ενώ ο Προμηθέας συνεχίζει την προσπάθεια για να προλάβει τη δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας.

Πάντως παρόλο που στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικός όπως τα προηγούμενα χρόνια, στην Ελλάδα είναι σε άλλο υψηλότερο επίπεδο από τις υπόλοιπες ομάδες της Α1, το ίδιο δε ισχύει και για τον Ολυμπιακό κι ας μην συμμετέχει στην εγχώρια λίγκα.

Ads

Η Λάρισα πανηγυρίζει την εξασφάλιση της παραμονής χάρη στην εντός έδρας νίκη που πήρε απέναντι στον Ηρακλή (80-76), με τον Κώστα Παπαδάκη να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή. Ο 23χρονος γκαρντ ήταν αυτός που με τους συνεχόμενους πόντους που έβαλε στο τελευταίο λεπτό, κράτησε τους μπλε στην κατηγορία, οδηγώντας παράλληλα το Μεσολόγγι πίσω στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής άνοιξε με τη μεγάλη νίκη του Κολοσσού επί της ΑΕΚ (79-72), με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να μιλάει με βαριές εκφράσεις για τους παίκτες του μετά από το τέλος της αναμέτρησης (ήταν και οι τελευταίες του αφού απολύθηκε) και συνεχίστηκε με τον θρίαμβο του Άρη επί του Ιωνικού (74-62) χάρη στο έπος του 18χρονου Όμηρου Νετζήπογλου που κράτησε τους κιτρινόμαυρους στην κατηγορία.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Κολοσσός – ΑΕΚ 79-72

Άρης – Ιωνικός 74-62

Παναθηναϊκός – Λαύριο 105-69

ΠΑΟΚ – Περιστέρι 85-66

Προμηθέας – Μεσολόγγι 84-68

Λάρισα – Ηρακλής 80-76

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της 22ης (τελευταίας της κανονικής περιόδου) αγωνιστικής (27/4)

  • ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
  • Λαύριο – Λάρισα
  • Ηρακλής – Προμηθέας
  • Μεσολόγγι – ΠΑΟΚ
  • Ιωνικός – Κολοσσός
  • Περιστέρι – Άρης