Μία αγωνιστική έμεινε για το τέλος της κανονικής περιόδου και η Basket League έχει πάρει φωτιά. Ο Ολυμπιακός έχει κλειδώσει εδώ και καιρό την πρώτη θέση, ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρα δεύτερος μετά από την ήττα του Περιστερίου από τον Προμηθέα και από εκεί και πέρα τέσσερις ομάδες παλεύουν για να χωρέσουν στην τετράδα που προσφέρει το πλεονέκτημα έδρας τουλάχιστον στον πρώτο γύρο των playoffs.

Ads

Το Περιστέρι βρίσκεται στο 13-8, όμως στην 22η αγωνιστική θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό. Αν νικήσει, θα είναι σίγουρα τρίτο και θα αντιμετωπίσει τον έκτο της βαθμολογίας. ΠΑΟΚ, Προμηθέας και ΑΕΚ βρίσκονται στο 12-9, με τον πρώτο να παίζει στην έδρα του παντελώς αδιάφορου Απόλλωνα Πάτρας, το δεύτερο να πηγαίνει στην έδρα του Άρη και την τρίτη να περιμένει  στο κλειστό των Άνω Λιοσίων τον Ολυμπιακό.

Ο Άρης δεν μπορεί να τερματίσει ψηλότερα από την έβδομη θέση, ενώ ο Κολοσσός θα παίξει πρώτα εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό σε εξ αναβολής αναμέτρηση και στη συνέχεια θα πάει στο Λαύριο. Οι Ροδίτες μπορούν να ανέβουν μέχρι το 12-10, αν κάνουν το 2/2, οπότε το δικό τους πλασάρισμα μπορεί να τους βγάλει από τον δρόμο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού, η Καρδίτσα θα υποδεχθεί τον Ιωνικό και ο νικητής θα παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Ads

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής, οι συγκινητικές και αποθεωτικές στιγμές που γνώρισε ο Μπάνε Πρέλεβιτς στην Πυλαία, καθώς πριν την έναρξη του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, έγινε η απόσυρση της φανέλας με το Νο 7 του δικέφαλου του βορρά, που δόξασε ο Σέρβος.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Κολοσσός – Άρης 96-90

Ιωνικός – Λαύριο 82-90

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 78-72

Παναθηναϊκός – Απόλλων Πατρών 108-77

Προμηθέας – Περιστέρι 91-83

Ολυμπιακός – Καρδίτσα 92-61

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη 22η αγωνιστική (τελευταία) *

  • ΑΕΚ – Ολυμπιακός
  • Καρδίτσα – Ιωνικός
  • Περιστέρι – Παναθηναϊκός
  • Λαύριο – Κολοσσός
  • Απόλλων Π. – ΠΑΟΚ
  • Άρης – Προμηθέας

*Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την ημέρα και τις ώρες