Η πρώτη είδηση που βγαίνει μετά την διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής της Basket League, είναι ότι το Λαύριο «κλείδωσε» την παρουσία του στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, σε ότι αφορά την κανονική περίοδο.

Ads

Βέβαια λέμε διεξαγωγή και όχι ολοκλήρωση της αγωνιστικής, γιατί και πάλι τα προβλήματα με τα κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα του Προμηθέα Πάτρας, που είναι η μόνη με τέσσερα ματς λιγότερα, δεν επέτρεψαν να γίνει το παιχνίδι με τον Κολοσσό στη Ρόδο.

Η ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων (έπαιξε με εννέα παίκτες καθώς οι Ζήσης, Γκίκας, Γιάνκοβιτς, Σλότερ, Μορέιρα, Μόουζες, Γόντικας ήταν άλλοι ασθενείς, άλλοι ανέτοιμοι και άλλοι τραυματίες) νίκησε στην παράταση τον Ηρακλή στο πιο συναρπαστικό ματς.

Το Λαύριο που συνέχισε το τρομερό σερί του με νίκη μέσα στο Μεσολόγγι και ο ΠΑΟΚ με την επικράτηση του στο «ελ κλάσσικο» της Θεσσαλονίκης επί του Άρη, σημείωσαν τις μεγάλες εκτός έδρας επιτυχίες.

Ads

Ο Ιωνικός έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα παραμονής στην μεγάλη κατηγορία, μετά τη νίκη του επί της Λάρισας.

Τέλος ο Παναθηναϊκός στην αυλαία της αγωνιστικής, με αντεπίθεση διαρκείας στην τέταρτη περίοδο, επεβλήθη του Περιστερίου.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

ΑΕΚ-Ηρακλής 100-97 παρ. (κ.α. 85-85)

Μεσολόγγι-Λαύριο 75-79

Άρης-ΠΑΟΚ 71-77

Ιωνικός Νικαίας-Λάρισα 83-76

Περιστέρι-Παναθηναϊκός 68-74

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης 19ης αγωνιστικής

image

Τα εξ αναβολής παιχνίδια της Basket League

  • Προμηθέας – Παναθηναϊκός
  • Προμηθέας – Άρης 31/3
  • Προμηθέας – ΑΕΚ
  • ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
  • Κολοσσός – Προμηθέας 7/4