Ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική στη Basket League, με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να φτάνει κοντά στην πρώτη του ήττα, αγωνιζόμενος στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό, ωστόσο ένα τρίποντο του Σάσα Βεζένκοβ στα 5.6΄΄ πριν τη λήξη, χάρισε τη νίκη στους ερυθρόλευκους, που διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ads

Ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε καμία δυσκολία κόντρα στην Καρδίτσα και επικράτησε με 91-75, δίνοντας τη δυνατότητα στο Χρήστο Σερέλη να χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, καθώς αφ’ ενός είχε τις απουσίες των Αγραβάνη – Γκουντάιτις (τραυματίες),Τόμας – Γκριγκόνις (δεν είναι δηλωμένοι στο πρωτάθλημα) και των Σαμοντούροβ – Αβδάλα (υποχρεώσεις με τους εφήβους στο Rising Stars), συν τους τραυματισμούς Γουίλιαμς και Γουόλτερς που προέκυψαν στη διάρκεια του αγώνα.

Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της απέναντι στον Ιωνικό και πέρασε νικηφόρα (79-98) από τη Νίκαια, σε ένα παιχνίδι που άρχισε με καθυστέρηση 20 λεπτών. Θετικοί στο ντεμπούτο τους Λεμάρ και Οριόλα.

Το παιχνίδι του Άρη με το Περιστέρι διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες, έως ότου η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πάρει τη νίκη (83-78) στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος; Η διακοπή των εβδομήντα λεπτών μετά από το φτύσιμο που δέχθηκε η πρώτη διαιτητής του αγώνα, Βάσω Τσαρούχα. Μία κίνηση που οδήγησε -εκτός των άλλων- και στην εκκένωση του γηπέδου.

Ads

Ο Προμηθέας παρατάχθηκε χωρίς τον Νίκο Γκίκα και τον Τράβις Σίμπσον, ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να επικρατήσει, πιο εύκολα από όσο αναμενόταν (90-66), του ΠΑΟΚ και να χαλάσει το ντεμπούτου του Φώτη Τακιανού στον πάγκο του Δικεφάλου. Οι Πατρινοί κάλυψαν μάλιστα και τη διαφορά πέντε πόντων που είχαν οι Θεσσαλονικείς από το πρώτο μεταξύ τους ματς (97-92), οπότε θα έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Το Λαύριο ζορίστηκε πολύ, αλλά χαμογέλασε στην πρεμιέρα του Γιώργου Λιμνιάτη, καθώς επικράτησε με 74-68 του Απόλλωνα. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά που είχαν οι Πατρινοί στο ματς του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος (71-54), οπότε, θα υστερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Στην επόμενη αγωνιστική δεσπόζει ο αγώνας του Απόλλωνα Πάτρας κόντρα στον Ιωνικό, καθώς πιθανότατα θα κριθεί η παραμονή στην κατηγορία για το νικητή.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Προμηθέας Πάτρας – ΠΑΟΚ 90-69

Ιωνικός – ΑΕΚ 79-98

Λαύριο – Απόλλων Πάτρας 74-68

Παναθηναϊκός – Καρδίτσα 91-75

Κολοσσός – Ολυμπιακός 79-80

Άρης – Περιστέρι 78-83

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Σάββατο 11 Μαρτίου

  • Απόλλωνας Πάτρας – Ιωνικός (16:00)
  • Περιστέρι bwin – Λαύριο (17:00)
  • ΑΕΚ – Κολοσσός (19:15)

Κυριακή 12 Μαρτίου

  • Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας (15:45)
  • Καρδίτσα – Άρης (19:15)

Δευτέρα 13 Μαρτίου

  • ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (19:15)