Ραντεβού στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά απευθείας, έδωσε ο Αστέρας Τρίπολης ενώ καταστροφικά ολοκληρώθηκε η σεζόν για τον 4ο των πλέι οφ, ΠΑΟΚ, που είναι αναγκασμένος να ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό του Europa League στις 16 Ιουλίου. Γράφει η Τόνια Γκόρου

Ads

Οι όμιλοι του Europa αρχίζουν στις 17 Σεπτεμβρίου. Η Σάλκε, η Νάπολι, η Τότεναμ, η Βιγιαρεάλ, η Μαρσέιγ, η Ντνίπρο, η Μπράγκα, η Φιορεντίνα, η Αντερλεχτ, η Λίβερπουλ, η Μπεσίκτας, η Λοκομοτίβ Μόσχας, η Αουγκσμπουργκ, η Γκρόνινγκεν και η Σιόν είναι οι 16 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει μαζί με τον Αστέρα την απευθείας παρουσία στους ομίλους.

image

Αντίθετα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα βρίσκεται στους «ισχυρούς», κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα έχει εκ των πραγμάτων υποδεέστερο αντίπαλο. Μετέχουν 66 ομάδες και από τις 33 υποψήφιες αντιπάλους, οι 27 θα προκύψουν από τους αγώνες του Α’ προκριματικού. Σίγουρες είναι έως τώρα μόνο η Γκέτεμποργκ (Σουηδία), Βόλφσμπεργκερ (Αυστρία), Χαποέλ Μπέερ Σεβά (Ισραήλ), Ινβερνές (Σκοτία), Ντομζάλε (Σλοβακία) και Τσέρνο Μόρε Βάρνα (Βουλγαρία). Οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 16 και 23 Ιουλίου.

Ads

image

image
Το σκορ της 6η και τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Στον 3ο προκριματικό θα μπει στη διοργάνωση ο Ατρόμητος που επίσης συμπεριλαμβάνεται στους «ισχυρούς». Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ εφόσον έχει προκριθεί. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 30 Ιουλίου και 6 Αυγούστου. Οι υποψήφιες αντίπαλοι είναι 29 εκ των οποίων 20 προέρχονται από τον Β΄ προκριματικό. Αυτές που έχουν “κλειδώσει” θέση είναι η Φίτεσε (Ολλανδία), Γιάμπλονετς (Τσεχία), Στουρμ Γκρατς (Αυστρία), ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Γκο Αχέντ Ιγκλς (Ολλανδία), Χαποέλ Κιριάτ Σμόνα (Ισραήλ), Μπασάκσεχιρ (Τουρκία), Τίργκου Μούρες (Ρουμανία) και Αλταχ (Αυστρία).

Σε περίπτωση πρόκρισης στα πλέι οφ (20 και 27 Αυγούστου), ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει στους «ισχυρούς», ενώ ο Ατρόμητος τοποθετείται στους «ανίσχυρους». Δεν υπάρχει καμία ομάδα που να μετέχει απευθείας στα πλέι οφ. Στις 44 που θα μπουν στην κληρωτίδα περιλαμβάνονται οι 29 νικητές του 3ου προκριματικού και οι 15 που αποκλείστηκαν από την αντίστοιχη φάση του Champions League.

Football League: Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ, δεύτερος ο Ηρακλής, τρίτος ο Απόλλων

Και τυπικά, πρωταθλήτρια της Football League (B’ Eθνική) για την περίοδο 2014-2015 είναι η ΑΕΚ. Παρότι αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Λάρισα, στο πλαίσιο της 9ης και προτελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ, η «Ένωση» εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο καθώς διατηρεί διαφορά 5 βαθμών από τον δεύτερο, Ηρακλή.

image

Όσον αφορά την ΑΕΛ, παρά την σπουδαία προσπάθειά της, έχασε από τον Απόλλωνα την 3η θέση που ίσως μελλοντικά αποδειχθεί πολύτιμη, λόγω των εξωαγωνιστικών εξελίξεων στη Σούπερ Λιγκ.

Δέκα χιλιάδες κόσμος βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο, μακράν ο περισσότερος στην πορεία του “Δικεφάλου” στα πλέι οφ. Αποχαιρέτησε με τον τρόπο αυτό την ΑΕΚ, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, αφού η αυλαία της περιόδου πέφτει την Τετάρτη στο Βόλο, εναντίον του Ολυμπιακού.

image

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)

1. ΑΕΚ 28 -Σούπερ Λίγκα
2. Ηρακλής 23 -Σούπερ Λίγκα
———————–
3. Απόλλων Σμύρνης 17
4. Λάρισα 13
5. Ολυμπιακός Βόλου 7
6. Παναχαϊκή 5