Παλικάρι ο Άρης απέναντι στον Ατρόμητο, αν και με δέκα παίκτες και πίσω στο σκορ με 2-0, κατάφερε και πήρε την ισοπαλία 2-2, δείχνοντας ότι φέτος θα παλέψει ως το τέλος για μεγάλα πράγματα.

Ads

Οι Θεσσαλονικείς δεν τρόμαξαν από το προβάδισμα δύο τερμάτων του Ατρόμητου στο 51ο λεπτό, ούτε από την αποβολή του Ροζ στο 35′ και με αντεπίθεση διαρκείας και εξαιρετικό κοουτσάρισμα του Άκη Μάντζιου, πήραν τον βαθμό στο Περιστέρι (2-2).
 
Συμμετείχαν και στα δύο γκολ οι αλλαγές του Έλληνα τεχνικού, με τον Άρη να βγάζει ψυχή και ποιότητα και τον Ατρόμητο να «αυτοκτονεί». Κλείστηκαν στο μισό γήπεδο από το 51ο λεπτό κι έπειτα οι γηπεδούχοι, δεν κράτησαν μπάλα και για ακόμη μια φορά έδειξαν σημαντικές αμυντικές αδυναμίες!
 
Στους 23 βαθμούς πλέον ο Άρης, υποδέχεται την ερχόμενη αγωνιστική τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της πόλης. Στους 14 ο Ατρόμητος, έχει δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη την επόμενη Δευτέρα.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πάρουν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Ο Ατρόμητος πίεζε ψηλά, προκειμένου να δυσκολέψει την επιθετική ανάπτυξη του Άρη, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Γιαννιώτη.
 
Στο 18ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη επικίνδυνη στιγμή της αναμέτρησης για τον Άρη. Μετά από έξυπνη πάσα του Σούντγκρεν, ο Μπερτόλιο έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μάνος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε τη προβολή, χωρίς, όμως να προλάβει τη μπάλα.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Άρης απείλησε και πάλι την εστία των γηπεδούχων, όταν μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Ματέο Γκαρσία και Μπερτόλιο, ο τελευταίος σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα όμως κατέληξε άουτ.
 
Στο 32ο λεπτό ο Μανούσος κλώτσησε εκτός φάσης τον Ματίγια. Οι παίκτες του Άρη διαμαρτυρήθηκαν έντονα , όμως ο διαιτητής Ευαγγέλου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι χωρίς να τιμωρήσει τον παίκτη του Ατρόμητου.
 
Στο 36ο λεπτό έγινε μια φάση που σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο. Ο Ενσικουλού σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Ρόουζ και ο διαιτητής Ευαγγέλου υπέδειξε πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό του Άρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, δείχνοντας ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του παίκτη του Άρη.

Ads

Οι άνθρωποι του Άρη διαμαρτυρήθηκαν , τονίζοντας πως η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι και όχι στο χέρι του Γάλλου αμυντικού, όμως ο διαιτητής δεν πήγε κάν να δει τη φάση στο VAR.
Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μανούσος, γράφοντας το 1-0 για τον Ατρόμητο.

Ο Μάντζιος απέσυρε τον Γκάμα και πέρασε στο παιχνίδι τον Μπεναλουάν, ως παρτενέρ του Δεληζήση στα στόπερ.

Το έργο του Άρη ήταν έτσι και αλλιώς πολύ δύσκολο με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και έγινε ακόμα πιο δύσκολο στο 51ο λεπτό, όταν και ο Μουνίθ με δυνατό σούτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το 2-0 για τους γηπεδούχους.
 
Ο Άκης Μάντζιος πέρασε στο παιχνίδι τους Σίλβα και Κάτσε, προκειμένου να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του. Στο 61o λεπτό μάλιστα, μετά από καταπληκτική ατομική προσπάθεια του Σίλβα, ο Κάτσε με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας σε 2-1 για τον Άρη.

Εφτά λεπτά αργότερα, μάλιστα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν μετά από σέντρα σουτ του Σάσα, ο Γιαννιώτης απέκρουσε δύσκολα τη μπάλα και ο Ματίγια με δυνατό σουτ δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.
 
Στο 81ο λεπτό ο Άρης κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Μετά από μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια ο Μανσίνι γύρισε τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Σάσα με σουτ στη κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έτσι έγινε το 2-2.

Ο Άρης προσπάθησε να πετύχει και ένα τρίτο γκολ, δεν τα κατάφερε, όμως τελικά έφυγε αλώβητος από το Περιστέρι.
 
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Γούτας, Γκαλβάο, Γκάλο, Χαρίσης (86΄Σόλομον), Νάτσος, Τομάσεβιτς (72΄Κιβρακίδης), Ενσικουλού, Μανούσος (72΄Κωτσόπουλος), Μουνίθ (72΄Χριστοδουλόπουλος)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Γκάνεα (59΄Κάτσε), Ματίγια, Σάσα,  Ματέο Γκαρσία (59΄Σίλβα), Μπρούνο Γκάμα (42΄Μπεναλουάν), Μπερτόλιο (76΄Μαντσίνι), Μάνος (76΄Λόπεθ)

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας)
Βοηθοί: Δημήτρης Μαυρουδής (Ηρακλείου), Μιχάλης Παπαδάκης (Ηρακλείου)
4ος Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
VAR: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
AVAR: Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ του αγώνα