Αν ο Ολυμπιακός του καταθέσει επίσημη πρόταση, δεν θα το πολύ-σκεφτεί να έρθει στην Ελλάδα για να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Αυτό σχολίασε σε δηλώσεις του ο Εχίδιο Αρέβαλο Ρίος, την ώρα μάλιστα που οι Πειραιώτες φαίνεται να έχουν προκρίνει την περίπτωσή του και να είναι όντως έτοιμοι να αρχίσουν τις σχετικές διαπραγματεύσεις.

Ads

«Δεν ξέρω τίποτε απολύτως για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Ο ατζέντης μου κάνει όλες τις διαπραγματεύσεις. Μέχρι στιγμής δεν με έχει ενημερώσει για την πιθανότητα να έρθω στην Ελλάδα», σχολίασε αρχικά στην εφημερίδα ‘Sportday’ ο Ουρουγουανός άσος, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με την Πεναριόλ και συμπλήρωσε:

«Εγώ είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να έρθω και να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό. Αν μου καταθέσει μια πρόταση που θα καλύπτει τόσο μένα όσο και την Πενιαρόλ, τότε, πιστέψτε με, δεν θα το σκεφτώ και πολύ για να την αποδεχτώ».

«Θα μάθω περισσότερα»

Στη συνέχεια ο 28χρονος αμυντικός μέσος αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα, πλην του ότι αγωνίστηκαν πρόσφατα εδώ οι συμπατριώτες του Ρεκόμπα και Εστογιανόφ, συμπληρώνοντας ότι αν δεχτεί επίσημη πρόταση θα ψάξει να μάθει περισσότερα.

Ads

«Δεν θέλω να σας πω ψέματα, αλλά οι γνώσεις μου είναι πολύ φτωχές. Ξέρω μόνο ότι έχουν περάσει από εκεί ο Ρεκόμπα και ο Εστογιανόφ και κάποιοι άλλοι Ουρουγουανοί παίκτες. Δεν το παρακολουθώ καθόλου. Εφόσον δεχτώ κάποια επίσημη πρόταση, τότε θα φροντίσω να μάθω περισσότερα», ήταν τα λόγια του Αρέβαλο, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Για αυτόν τον λόγο δεν είναι λίγες οι σύλλογοι που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

«Τέλειο να αγωνιστεί σε Ολυμπιακό»

Στο μεταξύ, ο ατζέντης του παίκτη, Χεράρδο Ταμπάχδα, σχολίασε από την πλευρά του στη ‘SportDay’: «Έχουμε ενημερωθεί για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, αλλά όχι απευθείας από τον σύλλογο. Ήθελαν να διαπιστώσουν αν ο παίκτης θέλει να παίξει στην Ελλάδα. Ο Αρέβαλο θέλει να έρθει στην Ελλάδα και θα ήταν τέλειο να αγωνιστεί σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Αυτή την εβδομάδα θα αποφασίσει το μέλλον του. Υπάρχουν δύο συγκεκριμένοι σύλλογοι από Ευρώπη κι άλλοι δύο από Λατινική Αμερική που τον θέλουν».

Πέρεζ και Τζιόλης

Από χθες γράψαμε ότι η Μπολόνια έχει μπει ‘σφήνα’ στις επαφές του Ολυμπιακού με την Μονακό, για τον Ντιέγκο Πέρεζ. Ο 30χρονος αμυντικός μέσος της Μονακό παραχωρείται με 3,5 εκ. ευρώ από τη γαλλική ομάδα, χρήματα που δείχνουν έτοιμοι να διαθέσουν οι Ιταλοί. Στο προσκήνιο για τον παίκτη βρίσκεται και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στη λίστα του Ολυμπιακού παραμένει και το όνομα του Αλέξανδρου Τζιόλη, ο οποίος παραχωρείται δανεικός από τη Σιένα. Αν αποκτηθεί θα είναι σαν δεύτερη λύση, ενώ η παρουσία του θα ενισχύσει και το ελληνικό στοιχείο του ρόστερ.

Τελειώνει με Σουμπίνιο-Βέλλιο

Ακόμα και εντός της ημέρας είναι πολύ πιθανό να τελειώσει η μεταγραφή του Σουμπίνιο στον Ολυμπιακό. Τα δικαιώματα του παίκτη είναι μοιρασμένα σε 25% στον Εθνικό, 25% στον Έλληνα ατζέντη του και 50 στον ξένο ατζέντη, γεγονός που καθυστερεί την ολοκλήρωση της μετακίνησής του.

Από τον Εθνικό έχουν ζητήσει παίκτες του Ολυμπιακού δανεικούς και, λογικά, μέσω των καλών σχέσεων των διοικήσεων που έχουν οι δύο ομάδες, δεν αναμένεται να προκύψει πρόβλημα.

Εξάλλου, το αργότερο μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί και η υπόθεση του Βέλλιου, αφού πλέον το θέμα είναι πότε οι άνθρωποι του Ηρακλή θα προχωρήσουν τη μετακίνηση του παίκτη.

Πηγή:Sportdog.gr