Μετά το τέλος της αναμέτρησης της Ελλάδας με τη Λετονία, όπου η Εθνική επικράτησε με 97-90, ο Βασίλης Σπανούλης, συγκινημένος, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα σε ηλικία 33 ετών.

Ads

«Θα ήθελα να πω πως ήρθε να σταματήσω από την Εθνική μας ομάδα. Ένας κύκλος κλείνει. Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος αυτή τη στιγμή», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Μεγάλωσα μέσα σε αυτή την ομάδα. Βρίσκομαι από 17 χρονών παιδί στις Εθνικές μας ομάδες παίζοντας για το εθνόσημο όλα αυτά τα χρόνια. Μία καριέρα γεμάτη χαρές, λύπες, αλλά και με μεγάλες επιτυχίες. Καταφέραμε μέσα σε αυτά τα χρόνια να φέρουμε στην πατρίδα μας τρία μετάλλια (χρυσό 2005, αργυρό 2006, χάλκινο 2009). Άλλες φορές φέραμε επιτυχίες, άλλες φορές δεν τα καταφέραμε.

Είμαι περήφανος για τα όσα πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πολλά τα χρόνια, το ξαναλέω βρίσκομαι από 17 χρονών παιδί στις Εθνικές, αλλά ήρθε η ώρα να αποχωρήσω. Ήρθε η ώρα να σταματήσω, ήρθε η ώρα να παίξουν και τα νέα παιδιά που έρχονται τα επόμενα χρόνια. Να παίξουν και για εμάς. Έχουμε ταλέντο, υπάρχει ποιότητα. Είμαι πολύ φορτισμένος συναισθηματικά αυτή την στιγμή, σας ευχαριστώ πολύ, δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο». 

Ads