Τα πλέι οφ ξεκίνησαν και το Sport24.gr κάνει ανασκόπηση της δεύτερης αγωνιστικής αναλύοντας τους τέσσερις μονομάχους, εκείνους που ξεχώρισαν και βγάζει την κορυφαία ενδεκάδα.

Ads

Όπως κάθε σεζόν, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έτσι και φέτος ένα μήνα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος αρχίζει ένα νέο μίνι πρωτάθλημα με τις ομάδες που τερμάτισαν από τη θέση 2 έως και 5. Φέτος έχουμε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου να διεκδικούν τις θέσεις που οδηγούν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League.

Έτσι μετά τη πρώτη αγωνιστική και τα όσα διαδραματίστηκαν ολοκληρώσαμε και τη δεύτερη, με τον ΠΑΟΚ να είναι ο μεγάλος κερδισμένος, αφού σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με έξι βαθμούς.

ΠΑΟΚ: 6 (4-2)

ΑΕΚ: 5 (2-1)

Παναθηναϊκός: 4 (2-3)

Ολυμπακός Βόλου: 0 (1-3)

** Σε παρένθεση τα γκολ υπέρ και κατά

Πέμπτη 19:30: Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΟΚ 1-2

Ads

Αγαπημένο σκορ όπως φαίνεται και μάλιστα τη συγκεκριμένα ώρα (19:30), αφού την προηγούμενη Κυριακή ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει του Παναθηναϊκού με 2-1. Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα το παιχνίδι θύμισε αρκετά εκείνο του πρωταθλήματος. Ο Βόλος ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα, όμως οι παίκτες του Μάκη Χάβου ήταν πιο αποτελεσματικοί.

Πάντως άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια κούρασης και για τις δυο ομάδες, καθώς μετά το 80ο λεπτό οι παίκτες του κέντρου δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους. Πάμπλο Γκαρσία και Λεάντρο Άλβαρες έδειχναν να υποφέρουν και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πότε θα πάρουν ανάσες.

Το πρόσωπο: Ο Βιθέντε Μόνχε φαίνεται πως ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακός. Κοντά του και ο Βιτόλο, που κουράστηκε όμως στα τελευταία είκοσι λεπτά.

Το χρυσό βατόμουρο: Μάλλον τον ματιάσαμε τον Έτο, αφού στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν μακράν ο χειρότερος του γηπέδου. Από την πλευρά του οι παίκτες του Βόλου έκαναν πάρτι.

Η σκηνή της βραδιάς: Ο Έλληνας Jimmy Jump έκανε την εμφάνιση του στο ημίχρονο, όμως δεν φρόντισε να πάρει πρώτα συμβουλές από τον διάσημο Ισπανό οπαδό και η προσπάθεια του έφτασε μέχρι το ταρτάν. Ήταν πάντως η ατραξιόν της βραδιάς.

Πέμπτη 21:45: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1

Μπορεί κάποιοι να λένε πως το παιχνίδι είχε θέαμα και πολλές φάσεις, η αλήθεια είναι ωστόσο πως όλα αυτά οφείλονται στους αργούς ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στη μεσαία γραμμή και στις αργές επιστροφές τους. Κατσουράνης από τη μία και Ντιόπ από την άλλη, ήταν αργοκίνητα καράβια.

Η ΑΕΚ ωστόσο είχε την ευκαιρία στο τέλος να πάρει τη νίκη με τον Παντελή Καφέ, όμως ο Έλληνας άσος δεν πάτησε καλά και του έφυγε το κοντρόλ. Από την πλευρά τους οι πράσινοι δείχνουν άνευροι και χωρίς κίνητρο. Επίσης ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν διαβάζει τις εφημερίδες, αλλά ξέρει τι έγραφαν για τον Γκαρσία…

Πρόσωπο του αγώνα: Ναι και όμως δυο δεξιοί μπακ ήταν και οι καλύτεροι παίκτες των ομάδων τους! Μιλάμε φυσικά για τους Βύντρα και Γεωργέα που και στα 90 λεπτά ήταν με διαφορά οι κορυφαίοι.

Το χρυσό βατόμουρο: Τα Play off είναι μία καλή ευκαιρία για ορισμένους παίκτες να κάνουν τη διοργάνωση προσωπική τους υπόθεση. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ωστόσο με τις επιλογές του στο συγκεκριμένο ματς μάλλον δείχνει πως το κάνει με αρνητικό παρανομαστή.

Η σκηνή της βραδιάς: Μα φυσικά η καταπληκτική ντρίπλα του Ζιλμπέρτο Σίλβα στους Μπλάνκο και Γεωργέα στο 46ο λεπτό, που συνδυάστηκε με εξαιρετική σέντρα στον Σισέ. Αν ο Γάλλος είχε σκοράρει, τότε θα μιλούσαμε για γκολ ποίημα.

Η κορυφαία ενδεκάδα…

Τερματοφύλακας: Σάχα

Αμυντικοί: Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Δέλλας, Ζαραδούκας

Μέσοι: Μόνχε, Άλβαρες, Νίνης, Λεονάρντο

Επιθετικοί: Μάρτιν, Σαλπιγγίδης

Προπονητής: Μάκης Χάβος

Πάγκος: Τζόρβας, Σιλμπέρτο, Σανκαρέ, Ρόκας, Μπαχά, Βιτόλο, Βιεϊρίνια