Γύρισε από την «κόλαση» η Αγγλία που… απέδρασε στις καθυστερήσεις και κέρδισε με 2-1 την Ουαλία στην 2η αγωνιστική του Β’ ομίλου κι έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για πρόκριση.

Ads

Ο Μπέιλ είχε ανοίξει το σκορ με φάουλ στο 42′ για τους Ουαλούς, αλλά οι «χρυσές» αλλαγές του Ρόι Χότζσον έδωσαν τη νίκη στους Άγγλους. Ο Βάρντι στο 56′ ισοφάρισε και ο Στάριτζ στο 92′ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Ο βρετανικός «εμφύλιος» της 2ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου ξεχώριζε με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για να βρεθούν «αγκαλιά» με την πρόκριση.

Η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ, σε περίπτωση νίκης εξασφάλιζε και μαθηματικά την πρόκριση, ενώ τα «τρία λιοντάρια» χρειάζονταν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς για να μην μπουν σε… περιπέτειες.

Διαιτητής: Μπριχ (Γερμανία)

Κάρτες: Ντέιβις

Οι συνθέσεις:

ΑΓΓΛΙΑ (Ρόι Χότζσον): Χαρτ, Γουόκερ, Ρόουζ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Στέρλινγκ (46′ Στάριτζ), Λαλάνα (73′ Ράσφορντ), Κέιν (46′ Βάρντι), Ρούνεϊ, Ντάιερ, Άλι

Ads

ΟΥΑΛΙΑ (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τέιλορ, Ντέιβις, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Άλεν, Ρόμπσον – Κανού (72′ Γουίλιαμς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Λέντλεϊ (67′ Εντουαρντς)