Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης μέσω της ανακοίνωσης της Ένωσης Ποδοσφαιριστών, οι επαγγελματίες αθλητές προανήγγειλαν επ’ αόριστον απεργία (ξεκινώντας από το Σαββατοκύριακο 16-17/5) στην Primera Division (Α’ κατηγορία) και την Segunda Division (B’ κατηγορία), λόγω της άνισης διαχείρισης των εσόδων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ads

Συγκεκριμένα, η πρόθεση των Ισπανών «συναδέλφων» ποδοσφαιριστών να καταργηθεί το 90% -10% των εσόδων από τα τηλεοπτικά (90% στην Primera και μόλις 10% στην Segunda), φαίνεται πως γίνεται πράξη με την απεργία στην 37η αγωνιστική (17/5).

Η όλη υπόθεση αφορά και άλλες τεράστιες διαφορές ανάμεσα στις δύο κατηγορίες που μεγαλώνει το πρόβλημα της ανισότητας, όπως η φορολογία στους ερασιτεχνικούς συλλόγους, τα εμπορικά δικαιώματα των παικτών κλπ.

Η Ένωση των ποδοσφαιριστών τόνισε μέσω της ανακοίνωσής της πως αφού κανένας επίσημος φορέας δεν βάζει τέλος σε αυτά τα τεράστια προβλήματα, θα είναι οι ίδιοι που θα το πράξουν.

Ads

Μάλιστα, ήδη οι διαιτητές και οι προπονητές εξέφρασαν τη στήριξή τους στην προσπάθεια των παικτών και τις επόμενες ημέρες η Ομοσπονδία της χώρας θα συνεδριάσει εκτάκτως για το θέμα.