Παραμονή του ντέρμπι και οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι μπαίνουν σήμερα στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους. Οι Νίκος Νιόπλιας και Ερνέστο Βαλβέρδε σχεδιάζουν τα πλάνα τους και προσπαθούν να ντοπάρουν τους παίκτες τους ενόψει του μεγάλου αυριανού παιχνιδιού στο κατάμεστο από κόσμο ΟΑΚΑ.

Ads

Με… μία προπόνηση

Στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» επανήλθαν τα χαμόγελα μετά το 0-5 επί της Κοζάνης και την πρόκριση στο Κύπελλο, ωστόσο είναι γεγονός ότι η ομάδα θα πάει στο ντέρμπι με -ουσιαστικά- μία καλή προπόνηση στα πόδια της.

Αυτό γιατί, όπως εξηγήσαμε με χθεσινό ρεπορτάζ, η αποστολή επέστρεψε καθυστερημένα στην Παιανία, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να ακολουθήσουν χθες χαλάρωμα και ο Νίκος Νιόπλιας να μην δοκιμάσει όσα ήθελε ενόψει του ντέρμπι.

Ads

«Ματς δίχως αύριο»

Ο Έλληνας τεχνικός, πάντως, μίλησε χθες στους παίκτες του, προκειμένου να τους έχει σε εγρήγορση για το κρίσιμο παιχνίδι με τους Πειραιώτες. Ο Νίκος Νιόπλιας ξεκαθάρισε στους «πράσινους» ότι το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό είναι δίχως αύριο και πως η νίκη είναι μονόδρομος.

«Το παιχνίδι είναι ένα ματς δίχως αύριο για εμάς και πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε», ήταν τα λόγια του προπονητή στη χθεσινή προπόνηση.

Τι σκέφτεται για 11άδα

Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του Νίκου Νιόπλια, υπάρχει η σκέψη του 4-4-2 με «ρόμβο», αλλά το πιο πιθανό είναι να δούμε το κλασικό 4-3-3 με τον Γκοβού, όμως, να έχει εντολή να συγκλίνει δίπλα στον Τζιμπρίλ Σισέ. Από εκεί και πέρα, οι τρεις της μεσαίας γραμμής αναμένεται να είναι οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης και Καραγκούνης χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη με κάποιων εκ των Σιμάο, Μαρίνο ή Πλεσί. Στην άμυνα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα με τους Μπουμσόνγκ-Σαριέγκι να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τους Σπυρόπουλο-Βύντρα τα άκρα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι Άλεξ Τζόρβας.

Οι οπαδοί και η πίστη του Πατέρα

Στο μεταξύ, στη σημερινή τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού ενόψει του ντέρμπι ενδέχεται να βρεθούν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας, προκειμένου να «ντοπάρουν» τους ποδοσφαιριστές πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Την ίδια ώρα, στη διοίκηση του «τριφυλλιού» υπάρχει αισιοδοξία για τη συνέχεια της ομάδας και αυτό διαφάνηκε χθες απ’ όσα δήλωσε ο Νικόλας Πατέρας στην εκπομπή των οπαδών. «Δεν ανησυχώ είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα βρει το δρόμο της», ήταν τα λόγια του προέδρου του συλλόγου.

«Πάμε για τη νίκη»

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν αποφασισμένοι να πάνε στο ΟΑΚΑ για τη νίκη που θα φέρει τη διαφορά από τον «αιώνιο» αντίπαλο στο +7. Αυτό ζήτησε, άλλωστε, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στην ομιλία που παραχώρησε στους παίκτες του χθες στου Ρέντη. Το καλό για τους Πειραιώτες είναι ότι δεν επιβαρύνθηκαν από το ματς του Κυπέλλου, μια και η ΕΠΟ ανακοίνωσε χθες την επ’ αόριστον αναβολή του αγώνα με την Ηλιούπολη.

Με Φουστέρ και Πάρντο

Σε ό,τι αφορά τα πλάνα Βάσκου τεχνικού, χθες ο Νταβίντ Φουστέρ ανέβασε ρυθμούς και όλα δείχνουν ότι θα αγωνιστεί κανονικά στο ντέρμπι πίσω από τον Μιραλάς. Αριστερά στην επίθεση θα παίξει ο Ριέρα και δεξιά, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Φετφατζίδης. Στα αμυντικά χαφ, θα αγωνιστούν οι Ιμπαγάσα και Ντουντού από τη στιγμή που ο Ουρτάδο δεν κατάφερε να πάρει χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι του Κυπέλλου.

Στην άμυνα το κεντρικό δίδυμο Μέλμπεργκ-Παπαδόπουλος παραμένει ακλόνητο, όπως και τα άκρα με τους Μπράβο και Τοροσίδη. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει πιθανότατα ο Πάρντο, παρά το τετ -α- τετ που είχε ο Βαλβέρδε με τον Αντώνη Νικοπολίδη.

Τον προετοίμασε

Στο μεταξύ, όπως σας ενημερώσαμε με χθεσινό ρεπορτάζ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε συνάντηση με τον Σωκράτη Κόκκαλη, προκειμένου να συζητήσουν -μέσα σε άλλα φυσικά- και τα του ντέρμπι. Αυτό είναι, άλλωστε, το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» για τον νέο ιδιοκτήτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και χρειάστηκε τις συμβουλές του παλιού και έμπειρου προκατόχου του.

Οι δύο άνδρες τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα σε εστιατόριο κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας. Εξάλλου, Βαγγέλης Μαρινάκης αναμένεται στου Ρέντη για να μιλήσει στους παίκτες για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ενώ παραμένει ανοιχτή η παρουσία του στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου.

Πηγή: sportdog.gr